Cod Galben de caniculă … în prima zi răcoroasă la FălticeniActualitate

Cod Galben de caniculă … în prima zi răcoroasă la Fălticeni

       Accesări: 34

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenţionare Cod Galben de caniculă şi disconfort termic, valabilă în toată ţara în intervalul 13 – 14 august 2014.

Valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade şi izolat 38 de grade.

Începând din seara zilei de joi (14 august) şi pe parcursul zilei de vineri (15 august), în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Informarea meteorologilor a fost transmisă în teritoriu şi de Instituţia Prefectului, odată cu măsurile ce trebuie luate de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei. Primăriilor li s-a solicitat să asigure servicii de permanenţă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După un început de săptămână cu temepraturi peste 30 de grade, astăzi la Fălticeni cerul este parţial înnorat. La ora 12 se înregistrau 24 de grade. Rămâne de văzut ce vor aduce următoarele ore !

ȘTIRI