Clubul Kim Long Dao Fălticeni a obținut patru medalii la Campionatul Național pentru CopiiSport

Clubul Kim Long Dao Fălticeni a obținut patru medalii la Campionatul Național pentru Copii

Sala Polivalentă din Iași a găzduit la sfîrșitul săptămânii, 25-26 martie 2017, întrecerile din cadrul Campionatului Național de Qwan Qi Do pentru Copii (4-12 ani)

Competiția s-a bucurat de o participare numeroasă: 27 cluburi din 19 orașe (12 județe), 534 sportivi la probele Thao Quyen (24 categorii tehnice individuale), 360 sportivi la probele Song Dau (10 categorii de lupta pe echipe), 60 de arbitri.

La Iași a fost prezent și clubul Kim Long Dao Fălticeni, cu 18 sportivi, la 8 categorii de Song DAO (luptă pe echipe) și 6 sportivi la proba de thao quyen (tehnică).

După cele două zile ale competiției, sportivii pregătiți de instructorul Marius Maxim au obținut 4 medalii.

În prima zi, Ștefan Apopii a urcat pe podium, obținând locul 3 la Thao quyen (probă tehnică), categoria 9-10 ani.  Ștefan Apopii și Andrei Trifănucă au fost pe locul 3 la proba de Song DAO (luptă), la categoria 9-10 ani masculin, iar la categoria 9-10 ani feminin, Denisa Burlui și Alexandra Atomi s-au clasat pe primul loc.

Duminică a fost rândul Ioanei Maxim să aducă o nouă medalie clubului fălticenean. Ioana s-a clasat pe locul 2 la proba de Song DAO.

Ceilalți sportivi din Fălticeni s-au calificat în etapele superioare, dar nu au reușit să se califice în finalele probelor la care au concurat.

Cu ocazie competiției a avut loc si o strângere de fonduri pentru Maya, o fetita în vârstă de 9 ani, din Iași, bolnavă de leucemie, încercându-se astfel ca spiritul altruismului pentru cel în necaz și suferință să fie sădit în inimile copiilor.

ȘTIRI