Clubul Copiilor Fălticeni la ceas aniversarActualitate

Clubul Copiilor Fălticeni la ceas aniversar

       Accesări: 461

În fiecare an, ziua de 26 februarie reprezintă un moment de mare bucurie pentru elevii înscriși la Clubul Copiilor din Fălticeni.

Această zi de Făurar este ziua în care s-a semnat ,,actul de naștere’’ al acestei instituții cu prestigiu din oraș.

Înființat în anul 1960, în data de 26 februarie, după cum spuneam, sub titulatura de ,,Casa pionierilor’’, Clubul Copiilor Fălticeni se poate mândri cu faptul că anual îi trec pragul peste o mie de elevi care vin de la toate școlile și liceele din oraș, dar și din școlile gimnaziale din localitățile apropiate orașului Fălticeni: Forăști, Oniceni, Vadu Moldovei, Rîșca, Bogdănești, Baia, Cornu Luncii, Mălini, Rădășeni, Horodniceni, Preutești, Arghira, Bunești, Petia.

Activitățile care se desfășoară la Clubul Copiilor Fălticeni acoperă o gamă diversă din domeniul cultural-artistic, tehnico-științific și sportiv-turistic.

Copiii aleg să-și petreacă timpul liber la Clubul Copiilor, dar și să-și dezvolte anumite abilități, paleta ofertei noastre fiind una foarte variată: Cercul de Dans modern, prof. Moldovanu Caterina; Cercul de Jurnalism, prof. Pavel Daniela; Cercul de Aeromodele, prof. Corbu Constantin; Cercul de Karting, prof. Corbu Constantin; Cercul de Educație civică, prof. Corbu Luminița; Cercul de Orientare turistică, prof. Beraru Dan; Cercul de Tenis de masă, prof. Beraru Dan; Cercul de Pictură, prof. Grigoraș Dan; Cercul de Instrumente muzicale – vioară, prof. Zugravu Lidia; Cercul de Instrumente muzicale – chitară, prof. Dăscălescu Marius; Cercul de Muzică populară, prof. Rusu Lenuța; Cercul de Cultură și civilizație engleză, prof. Nuțu Camelia; Cercul de Cultură și civilizație românească, prof. Bența Codrin; Cercul de Design, prof. Stanciu Geanina; Cercul de Protecția mediului, prof. Pascariu Daniela; Cercul de Informatică, prof. Pînzaru Liviu; Cercul de Șah, prof. Pânzaru Liviu; Cercul de Geologie prof. dr. Porof Marcel.

Oferta Clubului Copiilor Fălticeni fiind una foarte generoasă, era și firesc a se încheia parteneriate și protocoale de colaborare cu toate școlile din oraș și din localitățile învecinate, dar și cu alte instituții importante, cum ar fi: Biblioteca ,,Eugen Lovinescu’’ Fălticeni, Galeria Oamenilor de Seamă Fălticeni, Muzeul ,,Ion Irimescu’’ din Fălticeni, Asociația Fălticeni Cultural, Grădinița Specială Fălticeni, Școala Militară de Subofițeri Fălticeni, Poliția Fălticeni, Centrul de zi F.A.R.A., D.G.A.S.C.P. Suceava, dar și cu multe instituții din toată țara.

Elevii merituoși fac cinste Clubului Copiilor Fălticeni, an de an aducând acasă peste 250 de premii, în urma participării la concursuri județene, interjudețene, naționale și internaționale. De asemenea, elevii sunt antrenați în diverse acțiuni cu caracter umanitar și de voluntariat, ceea ce le dezvoltă caracterul și-i determină să-și pună întrebări și să caute răspunsuri.

Trebuie să amintim de revista ,,Dumbrava minunată’’, revistă înființată în anul 2002, care ani la rând a fost laureata concursurilor de reviste școlare, prin osârdia domnului învățător Gheorghe Popa, fost director al Clubului Copiilor Fălticeni. Domnului învățător Popa îi suntem datori și pentru amenajarea unei săli cu specific etnografic, colecția însumând 200 de obiecte vechi și foarte vechi (50-150 de ani), adunate de prin satele Rotopănești, Mihăiești, Horodniceni, Băișești, Rădășeni, Preutești, Vadu Moldovei și Baia.

Un lucru demn de luat în seamă este acela că instituția noastră este păstorită, încă din anul 2008, de domnul profesor doctor Porof Marcel, lucru care pentru Clubul Copiilor Fălticeni este o carte de recomandare. Dnul profesor Porof Marcel deține un CV impresionant: în anul 2015  a primit Premiul Mentor pentru Excelență în Educație; tot în anul 2015 s-a clasat pe locul doi în clasamentul Profesorul Anului; în anul 2016 este premiat de Ministrul Educației; este premiat la Palatul Victoria în prezența președintelui Johannis; se află în Gala Top 10 suceveni; a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor al Societății Române de Geografie (2016).

Dumnealui formează tineri iubitori de geografie, elevi care au adus în țară medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Geografie.

Acum, la aniversarea a 59 de ani, Clubul Copiilor Fălticeni vă transmite gândul cel bun și invitația de a ne călca pragul, căci ce poate fi mai îmbucurător și mai rodnic decât să simți că pasiunile nu au frontieră și că prieteniile încolțesc sub zodia frumosului?

ȘTIRI