Clasare meritorie pentru atletul senior Nicu Bujoreanu la Semimaratonul Curtea Domnească de la Piatra NeamțSport

Clasare meritorie pentru atletul senior Nicu Bujoreanu la Semimaratonul Curtea Domnească de la Piatra Neamț

       Accesări: 1380

Este nelipsit de la cele mai importante competiții de alergare. Atletul Nicu Bujoreanu s-a numărat printre sportivii care au participat la ediția inaugurală a Semimaratonului Curtea Domnească. Desfășurat duminica trecută la Piatra Neamț, concursul a reunit la start peste 200 de sportivi din toată țara.

Decis să obțină un rezultat cât mai bun, fălticeneanul în vârstă de 56 de ani s-a clasat pe locul patru la categoria sa de vârstă și între primii 80 la general.

Vremea capricioasă, ploaia și ninsoarea, dar mai ales starea terenului au pus la grea încercare condiția fizică și mentală a fiecărui concurent. Semimaratonul a fost de fapt o cursă de alergare montană, 20 din cei 21 de kilometri ai traseului trecând prin mijlocul naturii.

Sportivii au urcat și coborât pe un traseu cu văi abrupte, povârnișuri, drumuri accidentate. Pământul umed și ploaia au îngreunat întrecerea și au supus la un efort suplimentar pe competitori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”A fost un concurs, din punct de vedere fizic, la extrem. Nu m-am așteptat să fie atât de dificil.”, ne-a spus atletul fălticenean. ”Am alergat pe ploaie, ninsoare și temperaturi scăzute. Dacă nu aș fi continuat să alerg, ajungeam în stare de hipotermie din cauza frigului.”

Cu zeci de competiții la activ, Nicu Bujoreanu susține că aceasta este cea mai grea întrecere la care a concurat vreodată.

Aproape jumătate din cei care au luat startul nu au reușit să termine cursa din cauza dificultății traseului. Alții au fost forțați să abandoneze pe fondul condițiilor meteo nefavorabile.

”Sunt foarte bine pregătit din punct de vedere fizic. De altfel, condiția fizică mi-a permis să pot termina întrecerea din împrejurimile orașului Piatra Neamț. Mulți dintre participanți au abandonat cursa.”, explică Bujoreanu. ”Trebuia să dai dovadă de foarte mult control. Pământul  alunecos și ploaia care îți bătea în față, apa care curgea de pe versanți ne-au pus permanent probleme.”

Sportivul fălticenean consideră semimaratonul un examen binevenit pentru experiența personală. El a trecut linia de finiș după 3 ore și 34 de minute. 

Anul viitor, atletul va concura din nou, însă ținta va fi un loc pe podium. 

Nicu Bujoreanu și-a propus să participe în 2017 și la un maraton internațional organizat peste hotare. 

nicu-bujoreanu-1

ȘTIRI