Accesări: 3128

Am revenit în scenariul verde. Municipiul Fălticeni scapă de restricțiile impuse în urmă cu două săptămâni, de către CJSU Suceava. Pe 10 februarie intrau în vigoare măsurile specifice scenariului galben.

Rata infecțiilor a scăzut în ultimele trei zile sub 1,5 la mia de locuitori.

Începând din 24 februarie toate restricțiile aplicate pentru Fălticeni își încetează aplicabilitatea.

Scenariul verde permite reluarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, care pot funcționa la capacitatea maximă a spațiului.

Decizia aparține CJSU Suceava, după analizarea contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul comunității locale.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Incidența cazurilor în Fălticeni, la momentul actual, este de 1,16.

În scenariul verde se află alte 17 localități rurale și orașul Dolhasca. În comunele Bunești, Drăgușeni și Slatina nu se înregistrează niciun caz de infecție cu noul coronavirus.

Comuna Dolhești rămâne sub restricții până la începutul lunii martie, chiar dacă rata infecțiilor a coborât de câteva zile sub 1,5.

Orașul Liteni intră în scenariul galben

Tot astăzi, 24 februarie, CJSU Suceava a dispus aplicarea restricțiilor pentru orașul Liteni, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3/1000 de locuitori,

Măsurile specifice scenariului galben vor intra în vigoare începând cu data de 26 februarie, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Rata de infecție în Orașul Liteni este de 1,85 la mia de locuitori. Restricțiile vor fi în vigoare până pe 11 martie la ora 24.00.

Restricții aplicate în scenariul galben

a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

b) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00.

c) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00;

d) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

e) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare.

ȘTIRI