Ciprian Tudosă este campion olimpic de tineret la canotaj!Sport

Ciprian Tudosă este campion olimpic de tineret la canotaj!

       Accesări: 316

ciprian tudosaEchipajul României, format din Criprian Tudosă şi Robert Dedu, şi-a adjudecat în această dimineaţă (7 ora României, 12.00 ora Chinei), titlul suprem în cadrul probei de  două rame fără cârmaci din cadrul Jocurilor Olimpice ale Tineretului.

La 17 ani, după medaliile obţinute în competiţiile naţionale, europene şi mondiale, rădăşeneanul Ciprian Tudosă, canotor legitimat la CSS Nicu Gane Fălticeni, şi-a trecut în palmares una dintre cele mai râvnite medalii în lumea sportului, medalia olimpică.

În finala de la Nanjing, Tudosă şi Dedu au reuşit să anuleze, după primii 500 de metri ai cursei, avantajul de 78 de sutimi al echipajului Cehiei. România a încheiat cursa cu timpul de 03.11.27., cu aproape o secundă în faţa Cehiei şi Turciei.

Prezent la Iaşi, cu sportivii care participă la întrecerile naţionale ale juniorilor, antrenorul Vasile Avrămia s-a declarat foarte mulţumit de rezultatul elevului său.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De remarcant că România a trimis în China pentru concursul de canotaj doar două echipaje, Criprian Tudosă şi Robert Dedu la masculin, respectiv Cristina Popescu şi Denisa Tilvescu la feminin, ambele au câştigat medaliile de aur. Delegaţia României a câştigat până astăzi 3 medalii: 2 de aur (ale canotorilor) şi o medalie de argint la judo.

“Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât în momentul în care am coborât din barcă am simţit cum îmi bubuie tâmplele. A trebuit să mă aşez pe ponton câteva secunde pentru că eram prea ameţit ca să pot sta în picioare. Acum însă nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acest aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie”, a declarat Ciprian Tudosă pentru site-ul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La rândul său, antrenorul Cristian Malis, antrenorul echipajelor campioane a declarat: „Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. De obicei cursele pe 1000 de metri (n.r. – distanţa pe care se trage la JOT) nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanţă, iar finalul a fost fericit atât la fete cât şi la băieţi. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reuşit să se mobilizeze şi să câştige. Sunt pur şi simplu fericit”. 

ȘTIRI