Rural

Cine-i apără pe bătrâni de escroci şi hoţi?

       Accesări: 76

batrani inselatiMarţi, în jurul orei 07.26, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112” despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuința unui bătrân de 87 de ani, din comuna Baia.

Polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 07.00, la locuința părţii vătămate s-au prezentat doi bărbați, cu un autoturism, iar unul dintre aceștia i-a adus la cunoștință faptul că are să-i restituie nepotului său, o datorie mai veche de 100 lei, dar are o bancnotă de 200 lei, întrebând dacă are să-i dea rest.

În prezența persoanei necunoscute, bătrânul a scos dintr-o noptieră un portofel cu mai mulți bani, din care a luat diferența de 100 de lei, după care au ieșit amândoi în curte.

Sub pretextul că încearcă să-l sune pe nepot și că nu este semnalul bun, suspectul a atras partea vătămată în spatele locuinței, unde au stat aproximativ 2-3 minute, după care necunoscutul a mers în drum, la autoturism, cu scopul de a lua alt telefon și a plecat, fără a lăsa vreo sumă de bani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ulterior, bătrânul a constatat faptul că, i-au fost sustrase două portofele, unul cu suma de 4.200 lei, iar celălalt cu actele personale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

ȘTIRI