Cinci studenți aflați în drum spre facultate au fost implicați într-un accident rutier la ieșirea din SpătăreștiActualitate

Cinci studenți aflați în drum spre facultate au fost implicați într-un accident rutier la ieșirea din Spătărești

       Accesări: 166

Cinci tineri, din zona Fălticeni, au trecut astăzi prin momente care se puteau încheia cu o nouă tragedie rutieră.

În jurul orei 12, trei fete și doi băieți, din Baia, Fântâna Mare și Râșca, studenți, se deplasau cu mașina spre Iași.

Mașina, un autoturism Skoda Octavia, înmatriculat în Botoșani, condusă de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Fântâna Mare, a plecat din Fălticeni, de unde i-a luat pe ceilalți patru tineri.

Pe Drumul European 85, la ieșirea din Spătărești spre Vadu Moldovei, după ce a trecut de intersecția cu drumul spre Dumbrăvița, pe fondul carosabilului alunecos (mâzgă) și a neadaptării vitezei, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, mașina a derapat, a pătruns pe contrasens, a lovit un mal de pământ, iar cu partea frontală a lovit ușor un copac de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Participanții la trafic au fost cei care au anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 și au încercat să-i ajute pe tinerii implicați în accident.

La fața locului au sosit două ambulanțe ale Stației de Ambulanță Fălticeni și echipaje ale Poliției Rutiere.

Două fete, care nu purtau centurile de siguranță în momentul impactului, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ambulanțierii le-au montat gulere cervicale și le-au transportat la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Fălticeni. După evaluarea medicală, cele două studente nu au rămas internate.

Șansa celor 5 tineri studenți poate fi considerată aceea că mașina nu a lovit în plin copacul de pe marginea Drumului European 85.

Polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind neagativ.

Evenimentul rutier nu a afectat circulația participanților la trafic pe E85.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

ȘTIRI