Cinci români traversează Marea Neagră într-o ambarcațiune cu vâsle încercând să doaboare un record mondial. Între temerari se află şi fălticenenul Vasile OşeanDiverse

Cinci români traversează Marea Neagră într-o ambarcațiune cu vâsle încercând să doaboare un record mondial. Între temerari se află şi fălticenenul Vasile Oşean

       Accesări: 1126

Atlantic4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind, a pornit vineri, 16 iunie 2017, în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle.

Cursa reprezintă o încercare de a deveni prima echipă din lume care realizează acest lucru și de a doborî în același timp un record de viteză.

Din echipă fac parte Andrei Roșu, fălticeneanul Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă.

Cei 5 membri ai echipei Atlantic4, au pornit vineri din portul Marina Limanu și vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1200 km, până la Batumi (Georgia).

Echipa de români a aplicat la Guinness World Records tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.

Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume – „Talisker Whisky Atlantic Challenge” ce va avea loc în decembrie 2017.

Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei de români pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vâslind –  și este făcută în aceeași barcă cu vâsle ce va fi folosită și în marea cursă pentru care se antrenează.

Prin acest antrenament, echipa urmărește să descopere cum se va comporta fiecare membru în situații extreme și totodată să se familiarizeze cu barca, să testeze echipamentul de salvare, para ancora, hrana liofilizată, sistemele de navigație fixe și portabile și alte echipamente.

Echipa Atlantic4 concurează cu sprijinul Kaufland România pentru împlinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile. Pentru a-i susține, Kaufland România, partener oficial al inițiativei, a donat suma de 20.000 de euro pentru această cauză către HOSPICE Casa Speranței. Susținătorii pot dona pe pagina http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

În vârstă de 37 de ani, medicul Vasile Oşean, originar din Fălticeni, este absolvent al Colegiului Naţional “Nicu Gane”. Este coordonator la Clinica MedySportLine, unde se ocupă împreună cu echipa sa, de recuperare medicală, consultanţă medicală pentru susţinerea efortului fizic intens (sportivi de performanţă şi amatori) şi refacerea fizică şi psihică post efort fizic intens.

Deţine supracalificări de: terapeut Bowen (nivel Master), fizio-kinetoterapeut, tehnician farmacist, terapeut basic şi advanced medical taping in sports, neurologics and pediatrics, medic Specialist Acupunctură şi Ultrasonografie şi este absolvent master în Psihologia Sportului de Performanţă.

Din 2006 activează ca medic al loturilor naţionale de: atletism, canotaj, baschet, respectiv medic personal sportivi: tenis, lupte, fotbal, handbal etc. A ales să practice sporturi extreme precum alpinismul şi escalada, să facă scufundări de adâncime în diferite locuri ale lumii: Oceanul Atlantic, Marea Caraibe, Marea Roşie, Marea Egee.

“Pentru mine, Atlantic Challenge este o provocare extremă întrucât mă forţează să-mi găsesc zi de zi timp şi pentru propria persoană. Punând pasiune în tot ceea ce fac, m-am hotărât, întrucât nu vreau să iau din timpul dedicat altor persoane, să îmi desfăşor antrenamentele în timpul săptămânii în intervalul 05.30 – 07.30 am, urmând să completez planul de antrenament în weekend. Ambiţia mea este să termin în echipă competiţia Atlantic Challenge.”

 Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România, iar evoluția parcursului echipei pe mare, în timp real, prin GSP.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI