Cinci români și-au pierdut viața din cauza gripei de la începutul acestui anActualitate

Cinci români și-au pierdut viața din cauza gripei de la începutul acestui an

       Accesări: 611

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a confirmat un nou deces survenit în România, din cauza gripei.

Cinci persoane au pierdut lupta cu boala în acest an. Este vorba despre 4 bărbați și o femeie, din Mureș și Galați (câte 2 cazuri) și Arad.

Toate persoanele decedate nu erau vaccinate antigripal, iar în 3 cazuri medicii nu au confirmat condiții medicale prexistente cunoscute.

Ultimul raport oficial al evoluției infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI), în sezonul 2018-2019, publicat pe data de 4 ianuarie 2019, arată că, de la inceputul sezonului, au fost confirmate 67 cazuri de gripă.

În ceea ce privește vaccinarea antigripală, 1.187.159 persoane din grupele de risc au fost vaccinate cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

La nivelul județului Suceava, conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat, în urmă cu câteva zile, că afecțiunile respiratorii evoluează în parametrii specifici sezonului rece.

Potrivit DSP Suceava, până la sfârșitul anului 2018 s-au vaccinat antigripal peste 35.000 de suceveni.

ȘTIRI