Cinci intervenții într-o după-amiază de foc pentru pompierii suceveniRural

Cinci intervenții într-o după-amiază de foc pentru pompierii suceveni

       Accesări: 1358

Pompierii suceveni au fost în permanentă alertă, în după-amiaza zilei de luni.

În interval de patru ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava a fost solicitat să intervină pentru stingerea a 5 incendii izbucnite în județ.

Misiunile au început după ora 15, în localitatea Pârteștii de Sus, unde au ars o casă de locuit, utilaje agricole, furaje și alte bunuri.

În jurul orei 16, în Grămești, a izbucnit un incendiu de vegetație. De asemenea, în localitatea Poiana – comuna Zvoriștea, a izbucnit un puternic incendiu, într-un depozit de furaje în aer liber. 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La alte două incendii au intervenit și pompierii din Fălticeni și Cornu Luncii.

La ora 16.25 s-a dat alarma la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, în urma unui incendiu în satul Broșteni, comuna Drăgușeni.

Alături de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni, salvatorii au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului care a afectat un depozit de furaje (căpițe și baloți de fân), cu pericol de propagare la o casă de locuit.

Intervenția a durat aproximativ două ore și s-a încheiat la ora 18:30.

Au ars circa 2 tone de fân și aproximativ 200 de baloți de fân.

Cel mai probabil furajele s-au aprins de la un foc deschis, nesupravegheat, în spații deschise.

În cursul serii de luni, în jurul orei 19.00, a fost rândul lucrătorilor pompierilor voluntari din comuna Cornu Luncii să intervină, alături de pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Când au ajuns pompierii, cu 3 autospeciale și o ambulanță SMURD, ardeau adăpostul de animale și depozitul de furaje, construcție corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Intervenția s-a încheiat la ora 20:50. Au ars construcția corp comun pe aproximativ 25 metri pătrați și circa 10 tone de fân.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric deteriorat. Pompierii au salvat casa de locuit.

Foto – incendiu Broșteni, comuna Drăgușeni

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI