Cinci fălticeneni vor reprezenta orașul natal la  Maratonul Internațional Wizz Air de la Cluj-NapocaSport

Cinci fălticeneni vor reprezenta orașul natal la Maratonul Internațional Wizz Air de la Cluj-Napoca

       Accesări: 1470

Sportul îi unește și ambiționează. Cinci fălticeneni vor alerga în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase competiții de profil din țară, ce se va desfășura la finele acestei săptămâni. Ovidiu Vacariu, Sorin Onicianu, Radu Doroftei, Adrian Ungureanu și Alin Findanis vor reprezenta orașul natal la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca.

Ei vor alerga în cursa de semimaraton, pe distanța de 21 de kilometri, pe cele mai importante artere ale cochetului municipiu situat pe valea râului Someșul Mic.

Trei dintre fălticeneni, Ovidiu Vacariu, Sorin Onicianu și Radu Doroftei, au mai alergat în competiții similare de semimaraton și speră să încheie întrecerea pe un loc cât mai onorant.

Pentru Adrian Ungureanu și profesorul Alin Findanis, Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca reprezintă un debut competițional pentru această categorie de curse.

„Sperăm să avem ce povesti după acest eveniment, pe care-l așteptăm de mult.”, ne-a declarat Alin Findanis. „Nu este o întrecere ușoară, mai ales că sunt câteva mii de participanți. Plecăm la această cursă cu gândul la experiența competițională și plăcerea de a face sport.”

Veteranii cu suflet tânăr, așa cum se autocaracterizează cei cinci sportivi, își vor putea testa nivelul de pregătire duminică, 14 aprilie, când va avea loc cursa de 21 de kilometri.

Ei s-au pregătit cu seriozitate și determinare, în speranța unor rezultate frumoase.

Grupul celor cinci maratoniști are ca prim obiectiv încheierea cursei fără incidente.

Competiția reunește anul acesta la start 8.000 de participanți din 37 de țări.

Unii dintre aceștia vor alerga la etapa de maraton (42 km), în timp ce alții au ales cursele de cros (10 km).

ȘTIRI