Cinci elevi din Fălticeni au obținut medalii de aur, argint și bronz la Concursul național de astronomie și astrofizicăEducație

Cinci elevi din Fălticeni au obținut medalii de aur, argint și bronz la Concursul național de astronomie și astrofizică

       Accesări: 1905

Din nou pe podium. Elevii din Fălticeni continuă seria rezultatelor bune și foarte bune la competițiile școlare. Cinci reprezentanți ai Clubului Copiilor au reușit să obțină medalii de aur, argint și bronz la Concursul național de astronomie și astrofizică Marian Dacian Bica” ce s-a desfășurat zilele acestea la Voroneț.

La concurs au participat 250 de elevi din peste 20 de județe din țară, dar și din capitală.

Elevii îndrumați de profesorul doctor Petru Crăciun au confirmat, prin nivelul lor pregătire, că școala fălticeneană de astronomie și astrofizică este printre primele din România. Aceștia s-au întors acasă cu o medalie de aur, una de argint și trei de bronz.

Sunt foarte mulțumit de rezultate. Elevii din Fălticeni, care se pregătesc la Clubul Copiilor, au fost la înălțime.”, ne-a declarat profesorul doctor Petru Crăciun. Mă bucur nespus pentru reușita lor. Vreau să subliniez faptul că nivelul de dificultate al concursului a fost unul ridicat.”

Cele mai bune performanțe au fost bifate doi elevi de la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu”.

Daria Crăciun și-a adjudecat medalia de aur la categoria Juniori începători, iar Andrei Costin medalia de argint la categoria Prejuniori.

Reușitele lotului fălticenean sunt completate cu medalii de bronz obținute de Robert Andrușcă (Colegiul Național Nicu Gane”) la categoria Juniori începători, Bogdan Todică (Școala Gimnazială Ion Irimescu”) la categoria Juniori începători și Dragoș Todică (Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu”) la categoria Astroclub.

Concurenții au parcurs mai multe etape.

Pe lângă proba teoretică, elevii au prezentat lucrări științifice și au demonstrat cât de bine cunosc astrele în proba observațională. Concurenții au etalat la proba de stand toate activitățile desfășurate în cadrul cercurilor sau cluburilor din care fac parte, activități suprinse în imagini astrografice, picturi, desene sau alte lucrări.

În cadrul competiției s-au remarcat alți doi elevi suceveni, ambii de la Colegiul Național Ștefan cel Mare”.

Concursul național de astronomie și astrofizică Marian Dacian Bica” s-a desfășurat între 5 și 9 februarie 2017, organizatori fiind Inspectoratele Școlare Județene Suceava și Iași, Universitatea Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Fizică Iași și Societatea Științifică Cygnus.

ȘTIRI