Cinci elevi de la SMSJ Fălticeni sunt eroii începutului de săptămână la HunedoaraActualitate

Cinci elevi de la SMSJ Fălticeni sunt eroii începutului de săptămână la Hunedoara

       Accesări: 117

În prima zi în care își începeau stagiul de practică la Inspectorarul de Jandarmi Județean Hunedoara, cinci elevi din anul 1, de la Școala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, au salvat viața unui om aflat într-o situație delicată.

Luni, 8 ianuarie, în jurul orei 7.00, cei cinci se deplasau cu o mașină spre Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

Elevii Ciorogar Sergiu-Adinel, Seleşan Răzvan-Petrică, Merean Florin-Emanuel, Bulimej Ionuţ şi Zgârcea Denis-Vlăduţ au observat pe marginea drumului, în localitatea hunedoreană Batiz, un bărbat ale cărui haine ardeau, iar în casa acestuia se vedeau flăcări.

Fără să stea pe gânduri, tinerii au oprit mașina și au sărit în ajutorul bărbatului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit IJJ Hunedoara, doi dintre elevi au dus bărbatul la un râu din apropiere, pentru a stinge flăcările care i-au cuprins hainele, când acesta a încercat să aprindă focul în sobă folosind benzină, iar ceilalţi trei elevi au folosit extinctorul din maşină pentru a stinge incendiul din bucătaria casei victimei.
Tot elevii au fost cei care au alertat autoritățile la numărul de urgență 112 și au stat cu victima până la sosirea pompierilor și a ambulanței.

Pentru fapta lor, elevii au primit felicitări din partea Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Foto: IJJ „Decebal” Hunedoara

ȘTIRI