Cinci dosare întocmite de polițiști în urma unor acțiuni privind comerțul ilicit în FălticeniLocal

Cinci dosare întocmite de polițiști în urma unor acțiuni privind comerțul ilicit în Fălticeni

       Accesări: 1101

Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a mediatizat o serie de acțiuni întreprinse, în această săptămână, pe raza municipiului Fălticeni.

Activitățile polițiștilor au vizat combaterea comerțului ilicit.

Astfel, în dimineața zilei de marți, 23 aprilie, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a identificat, în magazinul unui localnic din Piața Agroalimentară, 14 cutii a 100 bucăți de articole pirotehnice și 30 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară fără timbru fiscal. Potrivit IPJ Suceava, bărbatul a declarat că bunurile îi aparțin, fără a deține documente de proveniență.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „contrabandă”  și „efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”.

Articolele pirotehnice și țigările, în valoare de circa 800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Și polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au organizat o acțiune punctuală pe raza municipiului Fălticeni, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile.

Au fost verificate 6 societăţi comerciale, întreprinderi individuale/familiale, persoane fizice autorizate.

IPJ Suceava a anunțat că au fost constatate 4 infracțiuni și au fost confiscate bunuri în valoare de 7.610 lei, constând în ţigări de provenienţă extracomunitară.

Au fost prinși în flagrant doi localnici, un bărbat și o femeie, care deţineau sau comercializau ţigări de provenienţă extracomunitară, fără a deține documente legale. Celor doi li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În alte 2 situaţii, polițiștii au descoperit abandonate mai multe pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, cercetările fiind continuate pentru identificarea persoanelor implicate în activități ilicite.

Cele 761 de pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară au fost indisponibilizate de polițiști pentru cercetări și stabilirea prejudiciului adus bugetul consolidat al statului.

ȘTIRI