Cinci copii loviți de un autovehicul într-o stație de autobuz în comuna MoaraActualitate

Cinci copii loviți de un autovehicul într-o stație de autobuz în comuna Moara

Un grav eveniment rutier s-a produs la orele prânzului în comuna Moara , județul Suceava.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, o mașină a acroșat  mai mulți copii.

Cinci minori, cu vârste între 12 și 15 ani, se aflau într-o stație de autozbuz din centrul localității Liteni, comuna Moara, când au fost loviți de o mașină.

La fața locului au ajuns: o autospecială pentru descarcerare , două ambulanțe SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Cei cinci copii, conștienți și stabili din punct de vedere hemodinamic, care prezentau traumatisme, au fost transportați pentru investigații medicale la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Actualizare: 

Potrivit IPJ Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DJ  209C, în interiorul comunei Moara, un localnic, în vârstă de 37 de ani, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra pe un drum comunal, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de  un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din județul Gorj, angajat în depăşirea sa.

În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani a fost proiectat pe trotuarul din partea dreapta al sensului său de mers, unde, a acroşat un grup de cinci copii minori, care aşteptau un microbuz pentru a se deplasa la şcoală.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a celor 5 minori cu vârste între 11 şi 15 ani, care au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI