Cinci copii din Fălticeni au urcat pe podiumul unui concurs județean de natațieActualitate

Cinci copii din Fălticeni au urcat pe podiumul unui concurs județean de natație

       Accesări: 269

sportivi-inot-falticeni-1Premii câștigate de la o vârstă fragedă. Cinci copii din Fălticeni au făcut o figură frumoasă la concursul județean de înot ”Cupa USV”. Desfășurată la începutul lunii mai, la Suceava, întrecerea s-a dovedit un nou test pentru sportivii antrenați de Andrei Pinticanu

Din lotul fălticenean au făcut parte băieți și fete cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani: Anastasia Brajinca, Luca Crâşmariu, Alexandru Maleş, Yannis Nechita, David Şorodoc.

Spre satisfacția antrenorului, dar și părinților, toți cei cinci întotători au reușit să urce pe podium, fiind răsplătiți de organizatori cu diplome și medalii.

”Concursul Cupa USV s-a desfășurat pe categorii de vârstă”, ne-a declarat antrenorul Andrei Pinticanu. ”Pot spune că sunt mulțumit de rezultatele obținute, în condițiile în care se antrenează într-un bazin de 11 metri, doar de două ori pe săptămână. De la unii dintre ei aveam așteptări mai mari, însă sper ca la următoarele concursuri să demonstreze mai mult.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cel mai bun rezultat a fost bifat de Anastasia Brajinca (7 ani) ea reușind o dublă clasare pe locul I la 25 metri spate și 25 metri liber.

Performanțe excelente și pentru Yannis Nechita (6 ani) cu două locuri II la proba 25 metri spate și la 25 metri liber. La concurs s-au mai remarcat Luca Crâşmariu (7 ani), clasat pe locul II la 50 metri spate, Maleş Alexandru (8 ani), clasat pe locul II la proba 50 metri liber și locul III la 50 metri bras, cât și David Şorodoc (8 ani) clasat locul III la 25 metri spate.

Din lotul local a făcut parte și suceveanca Alexandra Baltag (6 ani) care a încheiat concursul pe locul I la proba 25 metri spate.

Performanțele micilor sportivi sunt cu atât mai lăudabile, ținând cont că nu au experiență competițională și nici vechime în
antrenament, trei copii având între 3 și 6 luni de când practică înotul.

Ei se antrenează într-un bazin privat de numai 11 metri lungime, în timp ce la Cupa USV au concurat într-un bazin semiolimpic, lung de 25 de metri.

Rudy H.

sportivi-inot-falticeni-2

ȘTIRI