Cinci candidați ai PSD, PNL, AUR, SOS și ADU au intrat în cursa pentru funcția de primar al Municipiului FălticeniAlegeri

Cinci candidați ai PSD, PNL, AUR, SOS și ADU au intrat în cursa pentru funcția de primar al Municipiului Fălticeni

       Accesări: 2452

Start în campania electorală. Începând de astăzi candidații la primării, consilii locale, consilii județene și parlament european au liber la propagandă, timp de 29 de zile, pentru a-și promova ideile, proiectele și viziunile pentru următorii patru ani. Tot de astăzi, 10 mai, și până pe 8 iunie, ora 7:00, pretendenții la funcțiile publice pot organiza mitinguri, adunări, dezbateri, vor bate din poartă în poartă sau din ușă în ușă, vor fi prezenți pe străzi, în piețe și magazine, unde vor putea împărți pliante, și se vor putea promova prin intermediul presei.

În această perioadă, afișele candidaților sunt expuse pe panouri electorale în locuri special amenajate.

La nivelul municipiului Fălticeni sunt doar două locuri de afișaj, în fața sediului ANAF și în fața Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”.

După validarea dosarelor de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripție, aflat pe strada Ion Dragoslav, cinci persoane au intrat oficial în cursa pentru funcția de primar.

Candidații formațiunilor politice PSD, PNL, AUR, SOS și ADU au la dispoziție 29 de zile pentru a-i convinge pe fălticeneni că merită să ocupe fotoliul de edil pentru următorii patru ani.

Mahanu Design

Concurența nu este nici pe departe mai acerbă decât în alte perioade electorale, când au fost șapte candidați pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni.

În cursa electorală pentru mandatul 2024 – 2028 sunt înscriși Cătălin Coman (PSD), Codrin Bența (PNL), Mariana Zancu (SOS), Ioan Asaftei (AUR), Eusebiu Țăpoi (ADU).

Alegătorii se vor prezenta la urne duminică, 9 iunie, la cele 20 de secții de vot care vor fi amenajate în preajma scrutinului.

BEC transmite că discursul electoral şi mesajele cu caracter politic ale competitorilor electorali trebuie dezvoltate în aşa fel încât „să ofere garanţii privind respectarea şi promovarea principiilor democraţiei şi să contribuie la dezvoltarea unui climat de integritate în desfăşurarea campaniilor electorale, atât din respect pentru ceilalţi competitori, cât şi pentru alegători”.

Alegătorii merită să aibă acces la informații obiective, reale și corecte pentru a-și putea forma propria opinie și pentru a decide în deplină cunoștință de cauză”

La debut de campanie electorală, vă prezentăm profilul candidaților și temele centrale ale discursului lor. Avem la start, doi profesori, un fost ofițer al armatei și doi antreprenori.

Cătălin Coman, actualul primar în exercițiu, candidează pentru al patrulea mandat, iar dacă va reuși va fi al doilea cel mai longeviv edil în funcție după primarul Costică Arteni.

Profesor la bază, candidatuL PSD păstreăză un slogan consacrat la nivel local, Fălticeniul se dezvoltă, tema centrală fiind investițiile în toate sectoarele de activitate, educația, sănătatea și infrastructura fiind prioritare.

El candidează pentru asigurarea continuității proiectelor aflate în derulare, dar și pentru proiecte viitoare, unele deja în lucru.

Social-democratul este motivat și de faptul că experiența acumulată în administrația locală constituie este atu care îl recomandă.

Cătălin Coman, 48 de ani, spune că el și echipa de consilieri locali, oameni unul și unul, nu vor dezamăgi, iar toate obiectivele anunțate în campania din anul 2020 sunt îndeplinite în proporție de 100%.

Codrin Bența și-a asumat două misiuni deloc ușoare: să refacă organizația locală PNL și să câștige Primăria Municipiului Fălticeni.

Odată cu aceste obiective, el aduce un suflu nou și un program local ambițios denumit „Destin și Demnitate”.

Actualmente director al prestigiosului Colegiu Național „Nicu Gane”, profesorul Codrin Bența vrea să aducă echilibru în administrația locală.

Candidatul PNL vrea, printre altele, vsă încurajeze mediul de afaceri local pentru înființarea de noi locuri de muncă, să promoveze constant turismul, să organizeze două târguri ale producătorilor locali, să sprijine vârstnicii și persoanele defavorizate, să amenajeze un parc industrial.

Codrin Bența, 48 de ani, vine în fața electoratului cu oameni noi, determinați, integri, și cu promisiunea unei administrații locale eficiente. Dacă va reuși să devină primar, el va fi primul edil liberal după o pauză de 12 ani.

Mariana Zancu este un nume complet nou între candidații actuali.

S-a întors din Italia, unde și-a desfășurat activitatea timp de 15 ani ca antreprenor. Acum se consideră pregătită pentru una dintre cele mai importante provocări ale vieții.

Ea candidează din partea formațiunii politice SOS, partidul Dianei Șoșoacă, persoană care i-a transmis un implus pozitiv prin încredere și energie.

Mariana Zancu, fălticeneancă get beget, este înconjurată de oameni valoroși

Candidează la funcția de primar cu focus pe normalitate și transparență în administrația locală. Primul obiectiv pe agenda de guvernare locală este crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

Și-a propus să atragă fonduri pentru investiții, care să asigure un prezent mai bun și un viitor cert.

Mariana Zancu, 57 de ani, n-a mai fost implicată în politică, dar acum face acest pas pentru că este nevoie, mai mult ca oricând de schimbare bazată pe valoare și credibilitate.

Ion Asaftei pornește la drum cu optimism, într-o campanie electorală în care AUR are pentru prima dată un candidat la Primăria Municipiului Fălticeni.

Schimbările din interiorul organizației locale l-au adus în postura de candidat pe ultima sută de metri, însă se simte pregătit pentru examenul din 9 iunie 2024. Spune că ceea l-a determinat să accepte să intre în lupta electorală, pentru funcția de primar, deoarece este motivat de „nemulțumirea fălticenenilor, iar primarii care au condus municipiul în ultimii 35 de ani s-au preocupat de schimbări de borduri, panseluțe și garduri”. Au uitat cel mai important lucru: să dezvolte partea economică, pentru ridicarea nivelului de trai“.

Este optimist și determinat să facă munca de primar.

Are în echipa de consilieri locali mai multe femei decât bărbați, 8 contra 5, despre care spune că sunt competenți și onești.

Ion Asaftei s-a înscris în partidul lui George Simion deoarece „PSD și PNL sunt partide nocive, partide de hoți”.

Candidatul AUR, fost ofițer în Armata Româna, la unitatea de Grăniceri din Rădăuți, are la activ un mandat de consilier local cu fostul partid ALDE. Mesajul de campanie este „Refacem economia”.

Ion Asaftei, 63 de ani, spune că nu candidează pentru un salariu bun, la primărie, pentru că nu-i lipsește nimic, ci pentru bunăstarea municipiului Fălticeni, pentru noi locuri de muncă și un viitor mai bun.

Eusebiu Țăpoi este al treilea candidat nou, dintre cei cinci de pe buletinele de vot, la Primăria Municipiului Fălticeni.

La debutul campaniei electorale el transmite publicului un mesaj de mobilizare, arătând faptul că „este timpul să construim împreună un viitor mai bun pentru comunitatea noastră”.

Pilonii programului au la bază principii precum corectitudine, transparență, liberă exprimare și normalitate.

Eusebiu Țăpoi este antreprenor în Belgia și se angajează să reprezinte interesele fălticenenilor cu integritate.

Mesajul din campania electorală este „Fără șpagă! Fără nepotisme! Fără firme favorite!”

Candidatul ADU (USR+PMP+FD) este cel mai tânăr dintre cei cinci candidați la funcția de primar al Municipiului Fălticeni.

ȘTIRI