Cifra de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI va crește de aproape șase oriNațional

Cifra de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI va crește de aproape șase ori

       Accesări: 1182

Guvernul României a adoptat în ședința de miercuri, 30 august, mai multe măsuri pentru reducerea deficitului de personal și pregătirea angajaților din Ministerul Afacerilor Interne.

Cifra de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI va crește de aproape 6 ori, începând chiar din această toamnă. De la 1434 de locuri pe an, cât este în prezent, cifra de școlarizare va ajunge la 8.190 de locuri pentru anul școlar 2017-2018, prin organizarea a trei sesiuni de admitere.

Prevederea nu vizează Academia de Poliție ”Alexandru I. Cuza”, singura instituție de învățământ a MAI pentru formarea ofițerilor de poliție, poliție de frontieră, pompieri și jandarmi.

Deficitul de personal la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne este estimat la peste 20.000, fiind accentuat de ieșirile la pensie din ultimii ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, a mai fost luată decizia de reducere a perioadei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri de la 2 ani la 1 an, prevedere care se aplică din acest an.

În acest mod, promoția 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor. Prin această modificare, promoțiile vor putea ajunge la un număr de 3.000-5.000 absolvenți anual.

Pentru dezvoltarea pregătirii profesionale, agenții de poliție vor putea urma programe de formare continuă.

La începutul lunii septembrie va avea loc concursul de admitere în școlile de subofițeri de jandarmi. Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni are alocate 175 de locuri.

ȘTIRI