„Chipuri în timp -Inocență și înțelepciune”  expoziție temporară de grafică la FălticeniCultură

„Chipuri în timp -Inocență și înțelepciune” expoziție temporară de grafică la Fălticeni

       Accesări: 475

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” găzduiește, în Sala “Pictor Aurel Băeșu”, expoziția itinerantă de grafică „Chipuri în timp -inocență și înțelepciune”.

Vernisajul expoziției a fost organizat marți, 14 noiembrie 2017, în prezența artistelor Aida Șușter Boțan și Alexandra Calistru, din Botoșani.

Expoziția, inițiată în anul 2014, reunește peste 30 de portrete realizate în pastel și cărbune, este un omagiu adus  unor personalități ale ortodoxiei și culturii românești, care au suferit prigoană comunistă, între care îi recunoaștem pe: Dumitru Stăniloaie, Ilie Cleopa, Sofian Boghiu, Iustin Pârvu, Adrian Fageteanu, Paisie Olaru, Vasile Voiculescu, Rady Gyr, Petre Tuțea, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Rafail Noica.

Lucrările, care vor rămâne pentru zece zile la Fălticeni, au fost expuse până acum în galerii de artă, seminarii teologice, așezăminte sociale și muzee din județele Botoșani, Iași și Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Dorința noastră a fost să atragem atenția publicului către nevoie de reafirmare a identității românești prin asumarea valorilor creștine și tradiționale românești, pe care o considerăm mai mult decât necesară, chiar vitală, într-un moment în care reperele noastre sunt din ce în ce mai puține”, a declarat Alexandra Calistru.

“Mă bucur că cea mai mare dorință a mea, aceea ca această expoziție să călătorească, s-a îndeplinit. Mi-aș dori foarte mult ca lumea să vină să o viziteze, este destinată tuturor. Motivul pentru care mi-am dorit să abordez această temă, a fost faptul că mi-am dorit ca noi românii să ne reamintim de adevăratele valori morale și spirituale, iar acești mari trăitori ai ortodoxiei să fie repere pentru tinerii și copiii noștri. Este foarte important să le reamintim acest lucru, acestea sunt adevăratele noastre valori”, a precizat inițiatoarea expoziției, artistul plastic Aida Șușter Boțan.

La realizarea evenimentului și-au dat concursul Muzeul de Artă „Ion Irimescu” și Asociația „Părinți pentru ora de religie” Suceava. Publicul prezent la vernisaj a asistat și la un programul artistic pus în scenă de Grupul „Românașii” de la Grădinița Specială Fălticeni, Grupul folcloric „Moldava” de la Clubul Copiilor Fălticeni și Grupul de chitară „Muguri de cântec”.

Cronica de Fălticeni vă prezintă un video-reportaj realizat cu ocazia vernisajului.

ȘTIRI