Chipsuri cu gust de caşcaval ?Național

Chipsuri cu gust de caşcaval ?

       Accesări: 424

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip chipsuri cu gust de caşcaval ce se regăsesc pe piaţa din România.

În cadrul studiului au fost analizate 4 produse de tip chipsuri cu gust de caşcaval, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către voluntarii A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons din supermarket-urile din Bucureşti, în luna Decembrie 2014.

Distribuitorii/Importatorii care au fost analizaţi în cadrul studiului sunt următorii: INTERSNACK ROMANIA S.R.L, INTERBRANDS M&D S.R.L, STAR FOODS E.M. S.R.L, S.C. LIDL DISCOUNT SRL.

La analizarea celor 4 produse s-a constatat faptul că din punct de vedere al aditivilor alimentari menţionati pe etichetele produselor studiate, 50% nu au în ingrediente niciun aditiv alimentar (E-uri), 25% au un singur aditiv alimentar, iar 25% au 7 aditivi alimentari.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

50% dintre produsele analizate nu au menţionat pe ambalaj numărul de carbohidraţi.

Valoarea energetică a produselor, calculate pentru 100 g, se situează între 514 -542 Kcal iar valoarea proteinelor se situează între 4,4 şi 7 g.

Cantitatea de sare/100g variază între 1.25g şi 2.0g.

75% dintre produsele analizate au precizată cantitatea de aromă (pudră) de caşcaval/brânză care variază între 0.3 şi 0.5%.

ȘTIRI