Cherestea în valoare de peste 37.000 de lei confiscată la Drăgușeni. Documente utilizate pentru transporturi ilegaleRural

Cherestea în valoare de peste 37.000 de lei confiscată la Drăgușeni. Documente utilizate pentru transporturi ilegale

       Accesări: 2608

Peste 58 de metri cubi de cherestea, de esență rășinoase, au ajuns în seara zilei de marți, 17 septembrie, în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

Materialul lemnos a fost confiscat în urma unei acțiuni a lucrătorilor  Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei.

În jurul orei 17, polițiștii au oprit pentru control, pe DN 2, în comuna Drăgușeni, un ansamblu rutier cu semiremorcă condus de un bărbat din comuna Vama, care transporta material lemnos către o societate comercială din municipiul București.

Așa cum s-a întâmplat în alte situații mediatizate, și în acest caz au existat suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos, prin folosirea aceluiași aviz de însoțire prezentat de conducătorul auto pentru control.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 15 semptembrie, autovehiculul a efectuat un prim transport către municipiul București și  s-a întors a doua zi.

Marți, 17 septembrie, până la momentul opririi, pe raza comunei Drăgușeni, a fost efectuat un alt transport, în baza aceluiași aviz.

Potrivit procedurilor care se aplică în astfel de situații, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, aceștia au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 58,48 metri cubi de cherestea, de esență rășinoase.

Societatea comercială care a emis documentul de transport. cu sediul în comuna Vama, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

Materialul lemnos, în valoare de 37.368 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Foto – Arhivă

ȘTIRI