Chemarea poeziei, muzicii şi dorului de începuturi la DolheştiRural

Chemarea poeziei, muzicii şi dorului de începuturi la Dolheşti

       Accesări: 66

AfisDuminica Mare ne întâmpină la Dolhești cu o chemare macedonskiană, chemare la viață, izvorâtă din sufletul Cenaclului literar-artistic „Erupții…” din localitate: Veniți, privighetoarea cântă…!

Ședința de lucru din luna aceasta se dorește a se desfășura sub semnul și mirifica bogăție a comorii primăverii din care gustăm toți, hrănindu-ne, liniștindu-ne foamea de frumos.

Se speră ca cenacliștii împreună cu invitații și ceilalți participanți să petreacă încă o zi furați de mrejele poeziei, muzicii și dorului de începuturi venit din dedesuptul ascuns al inimilor cu nostalgie și visare…

În „casa” revistei „Erupții dolheștene” din incinta Căminului Cultural „Petru Sandovici”, începând cu orele amezii totul va purta o amprentă de sărbătoare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vor citi din creațiile proprii slujbași mai vechi ai scrisului precum și tineri, debutanți în ale condeiului împresurați de acordurile de chitară, vioară sau orgă menite să se sincronizeze într-un tot unitar spre desfătare și bună dispoziție.

De asemeni, se va face și o lansare de carte, volumul de poezii „Din pulberi de stele” al profesorului Constantin Bulboacă din municipiul Fălticeni.

Musafiri aparte vom avea de pe meleagurile cetății mușatine, Roman, prieteni ai dolheștenilor.

Nelu Hongu, colabolator al publicației locale, ofițer(r), interpret al cântecului popular și un iscusit organizator de manifestări și evenimente culturale revine pe Valea Șomuzului Mare însoțit de doi împătimiți de freamătul actului cultural: domnul Vasile Danci Moroșanu și domnul Viorel Maxim, primul, ziarist, în prezent realizator de emisiuni la Top All – Tv. Roman, fost redactor/secretar general de redacție la ziarul „Românul Liber” precum și la cotidianul „Monitorul de Roman”.

Are în spate o activitate laborioasă în Cenaclul „Andrei Mureșanu” din Vișeul de Sus – Maramureș, concretizată printr-o serie de premii pentru creație lirică, unele foarte importante.

A publicat în revistele de specialitate „Tribuna” din Cluj-Napoca, „Familia” din Oradea, „Orizont” din Timișoara sau în paginile din Suplimentul cultural-artistic al cotidianului zonal de informație „Monitorul de Roman”, revista „Asachi”.

Prezența dumnealui în mijlocul nostru ne onorează și avem speranța că de ceea ce se întâmplă frumos la Dolhești se va auzi și în alte colțuri mai îndepărtate.

Cel de-al doilea însoțitor, profesorul Viorel Maxim, își face „botezul” dolheștean prin prezentarea unei expoziții de pictură, dat fiind faptul că dumnealui în urma absolvirii Școlii de Arte Plastice Suceava (grafică-pictură), precum și a Facultății de Arte Plastice „G
eorge Apostu” – Bacău, vine cu un bagaj valoros din punct de vedere sentimental pentru ochiul privitorilor.

Surpriza se lasă așteptată! Așadar, chemarea noastră într-o sfântă duminică de mai la viață – viață culturală, vine din Înalturi ca un strigăt divin…

Costep Bephu

ȘTIRI