Cheile noilor locuințe ANL ar putea fi predate chiriașilor în septembrieSpecial

Cheile noilor locuințe ANL ar putea fi predate chiriașilor în septembrie

       Accesări: 278

Sunt doi pe un loc. Pe cele 40 de noi unități locative de pe strada Victoriei este bătaie mare. Fiecare din cei 90 de solicitanți, care speră la un apartament sau o garsonieră ANL, așteaptă cu nerăbdare sfârșitul lunii curente.

Pe 31 iulie aleșii municipiului Fălticeni, consilierii PDL, PNL, PPDD și PSD, vor vota prin Hotărâre de Consiliu Local atribuirea noilor locuințe pentru tineri.

Până atunci, însă, urmează o selecție riguroasă a dosarelor, după cum a lăsat să se înțeleagă viceprimarul Gheorghe Aldea. La momentul de față Primăria continuă procesul de evaluare al dosarelor, la adresa solicitanților, de către două comisii mixte formate din persoane de la Spațiu Locativ și Serviciul Public de Asistență Socială. ”Suntem la stadiul anchetelor sociale. Angajații Primăriei se deplasează în teren, la cele 90 de persoane care au trecut de prima etapă după votarea în Consiliul Local”, a declarat Aldea pentru Cronica de Fălticeni.

Procesul de evaluare se află la jumătate, acesta urmând să fie încheiat cel mai târziu pe 18 iulie 2014.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei care se află pe listele preliminare pentru noile locuințe ANL trebuie să știe că, dosarele vor fi verificate în parte, solicitanții urmând să primească un punctaj acordat pe baza unor criterii stabilite la nivel național. Din comisia de analiză fac parte primarul Cătălin Coman, viceprimarul Gheorghe Aldea, consilierii locali Gabriel Matei și Maria Dulgheriu și secretarul municipiului Mihaela Busuioc ce va întocmi procesul verbal final.

După ce vor trece de comisie, lista dosarelor și punctajele primite vor putea fi consultate la Primărie.

Criteriile sunt multe, însă cele care atârnă cel mai greu în favoarea unui punctaj mare sunt vechimea cererii, nivelul de studii și situația locativă.

După evaluarea dosarelor și stabilirea punctajului se vor putea depune contestații în termen de 10 zile de la afișarea listelor. În mod teoretic la finalul lunii curente ar putea intra spre aprobarea Consiliului Local, hotărârea prin care se atribuie cele 30 de apartamente și 10 garsoniere de pe Victoriei. ”Este mai mult decât posibil, ca în luna iulie, în ședință ordinară, să intre pe ordinea de zi repartiția celor 40 de unități locative ANL” , ne-a spus viceprimarul Aldea.

După aprobarea hotărârii de către consilieri va urma o altă perioadă de 10 zile de contestații.

Odată stabiliți cine vor fi chiriașii, aceștia își vor intra în drepturi abia după ce vor semna contractele individuale de furnizare a energiei electrice și gazului metan. Ultimul pas va fi realizarea probelor de presiune ale gazului, după care solicitanților li se vor preda cheile locuințelor.

ȘTIRI