Cheile celor 40 de locuințe ANL de pe strada Victoriei au fost înmânate: Chiriașii se pot muta după 1 martieLocal

Cheile celor 40 de locuințe ANL de pe strada Victoriei au fost înmânate: Chiriașii se pot muta după 1 martie

       Accesări: 77

Așteptarea s-a încheiat. Persoanele care au intrat pe lista finală pentru un apartament sau o garsonieră din noile blocuri ANL, ridicate pe strada Victoriei, se vor putea muta cât de curând în casă nouă. Chiriașii au fost invitați recent la Primărie pentru a primi vestea cea bună, dar și serie de informări necesare la ”început de drum”.

După înștiințări, li s-au înmânat și cheile locuințelor. Cu toate acestea ei se vor putea muta abia de la 1 martie.

”Este o predare neoficială, ca să spun așa”, explică primarul Cătălin Coman. ”Chiriașii se vor putea muta de la 1 martie, după ce vor încheia contractele cu furnizorii de apă, energie și gaz. Am ținut o ședință de informare în care le-am spus care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru încheierea contractelor cu furnizorii de utilități. Le-am transmis, totodată, un rezumat cu legislația în domeniu, privind administrarea unităților locative ANL, pentru că sunt chestiuni pe care trebuie le aibă în vedere.”

Șeful administrației locale le-a reamintit faptul că sunt chiriași și nu proprietari, iar orice lucrare de reamenajare, modernizare sau intervenție de natură structurală, asupra spațiului unde locuiesc, trebuie să aibă în mod obligatoriu avizul Primăriei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cele mai noi locuințe pentru tinerii din Fălticeni se predau în condițiile promise de constructor și autorități. În plus față de proiectul inițial, blocurile ANL au locuri de parcare, căi de acces asfaltate și sistem pentru colectarea apelor pluviale.

Beneficiarii se vor muta în cele 40 de apartamente și garsoniere după 10 luni de la finalizarea lucrărilor de construcție, lucrări încheiate în mai 2014. Repartizarea unităților locative intrase pe masa consilierilor locali în septembrie și a rămas blocată până la începutul anului 2015. Timp de trei ședințe consecutive, acestea au generat unor dezbateri aprinse între consilierii PNL și PSD, în care au intervenit și viitorii chiriași nemulțumiți că nu înțeleg de ce nu primesc apartamentele.

Situația s-a detensionat luna trecută, când proiectul de hotărâre a întrunit numărul minim de voturi necesare pentru a fi dus la îndeplinire. După atribuirea locuințelor, șapte contestații au fost depuse,acestea fiind soluționate de o comisie stabilită la nivelul administrației locale.

Primarul Coman susține că unele locuințe au suferit, între timp, degradări ușoare, însă acestea vor putea fi remediate de chiriași.

Ca o particularitate, blocurile ANL de pe strada Victoriei sunt dotate cu lifturi, deși au doar patru etaje.

ȘTIRI