CFR va moderniza gara din Dolhasca. Stația de cale ferată din Fălticeni nu este pe lista de investițiiActualitate

CFR va moderniza gara din Dolhasca. Stația de cale ferată din Fălticeni nu este pe lista de investiții

       Accesări: 2460

Investiții importante în staţii de cale ferată. CFR vrea să înceapă un proces amplu de înnoire pentru multe gări. 23 de obiective din țară vor fi complet modernizate în urma lansării unui program ce va aduce numeroase schimbări de imagine, dar și elemente de noutate la capitolul comunicare și siguranță pentru călători.

Principalul obiectiv al lucrărilor (particularizat la fiecare stație în funcție de situația din teren) îl constituie modernizarea clădirilor de călători cu instalațiile aferente, cu accent pe zonele de acces (intrare-ieșire), pe spațiile destinate serviciilor publice, pe zona comercială și elementele de legătură cu liniile de căi ferate.

Compania Națională a lansat recent licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate destinate modernizării staţiilor de cale ferată.

Costurile estimate pentru elaborarea documentelor se ridică la 6,8 milioane lei fără TVA.

Gara din Dolhasca, localitate considerată un nod feroviar important, este prinsă în proiectul național de modernizare.

În lista de investiții publicată de CFR nu figurează gara din Fălticeni. Obiectivul a intrat într-un con de umbră și pare să nu mai prezinte interes pentru compania națională, după încetarea transportului feroviar de persoane, în primăvara anului 2015.

Alte patru stații de cale ferată din județul Suceava vor fi reabilitate: Suceava Nord, Vatra Dornei Băi, Vereşti, Dolhasca şi Gura Humorului.

Proiectul de modernizare are drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor.

Investițiile urmăresc modernizarea şi repararea clădirilor de călători, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, înălţarea peroanelor în conformitate cu standardele europene.

Banii vor fi folosiți și pentru modernizarea copertinelor, a liniilor din staţii, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare.

CFR anunță că prin același proiect se vrea asigurarea sistemelor de ventilaţie şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante, modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj.

Fondurile vor fi folosite pentru amenajarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrade și garduri de protecție între liniile din staţii.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI