Ceremonie la mormântul eroului Ioan Grosaru cu ocazia Zilei veteranilor din teatrele de operațiiRural

Ceremonie la mormântul eroului Ioan Grosaru cu ocazia Zilei veteranilor din teatrele de operații

       Accesări: 313

Ziua veteranilor din teatrele de operații, 11 noiembrie, a fost marcată la Păiseni, Comuna Cornu Luncii, în cadrul unei ceremonii organizate de Asociația Cultul Eroilor – Filiala Suceava, prin vicepreședintele m.m. Dumitru Davidel, în colaborare cu Primăria Cornu Luncii, Biserica și Școala din localitate, la mormântul eroului Ioan Grosaru, căzut la datorie în urmă cu 9 ani, în timpul unei misiuni în Irak.

După slujba de pomenire oficiată de părintele Ungureanu, elevii din Păiseni, coordonați de profesoara Ana Constantinovici, au prezentat un program artistic adecvat zilei comemorative.

Au fost prezente oficialități locale, colegi ai eroului din Batalionul „Scorpionii Galbeni” Timișoara, un ofițer american care a participat la misiunea de apărare a păcii din Irak, reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, un grup de 25 de studenți ai Universității „Babeș Bolyai” din Cluj – Secția studii inteligență și securitate națională, împreună cu șeful de catedră, Mr. Dăncuță, o delegație chineză condusă de prof. Pan Ian.

Cei prezenți au depus coroane de flori și garoafe la morântul eroului Ioan Grosaru după care au participat la o masă de pomenire la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Păiseni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Denumită inițial „Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial.

Această zi este sărbătorită și în România din anul 2014, când a fost adoptată Legea 150/2014, pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

În semn de recunoștință, pe data de 11 noiembrie este celebrat și sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român, având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste.

ȘTIRI