Ceremonie impresionantă la Fălticeni cu prilejul depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmiActualitate

Ceremonie impresionantă la Fălticeni cu prilejul depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi

       Accesări: 2374

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a organizat vineri, 10 noiembrie 2017, la Fălticeni, în zona Monumentului Eroilor din Piaţa Nada Florilor, ceremonia depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi din anul I, seria 2017-2018.

Ceremonialul a început cu prezentarea onorului reprezentantului Jandarmeriei Române, colonelul Medvichi Cezar, urmat de alocuțiunea comandantului şcolii, colonelul Postelnicu Ionel.

Cuvintele jurământului, rostite cu tărie şi emoţie de către cei 350 de elevi jandarmi (321 de bărbaţi şi 29 de femei) în faţa Drapelului de Luptă, au fost pecetluite de rugăciunea de sacralizare a legământului şi de către comandantul şcolii: “De azi înainte, prin voia voastră şi ocrotirea lui Dumnezeu, v-aţi legat pe viaţă de ţară! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”.

Din partea tinerei generaţii de elevi jandarmi, a luat cuvântul Paloș Andrei, elevul cu cel mai mare punctaj la concursul de admitere.

Au urmat alocuţiunile invitaților: Cătălin Coman – primarului municipiului Fălticeni, Mirela Adomnicăi – prefectul judeţului Suceava, colonelul Medvichi Cezar – împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Pe lângă reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale, la ceremonie au participat și inspectorii șefi precum și comandanții unităților operative ale Jandarmeriei, care au o strânsă colaborare cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea batalionului de elevi în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi şi în aplauzele asistenţei.

ȘTIRI