Centura de siguranţă este obligatorie pentru pasageri. De luni amenzile vor lua locul vorbelor frumoaseRural

Centura de siguranţă este obligatorie pentru pasageri. De luni amenzile vor lua locul vorbelor frumoase

       Accesări: 48

După cum v-am informat, în perioada 10 – 14 februarie, poliţiştii suceveni desfăşoară la nivelul judeţului o serie de acţiuni pentru responsabilizarea conducătorilor auto în vederea respectării normelor în domeniu, mai exact utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.

Marţi, 10 februarie, au fost organizate activităţi cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, la orele de intrare/ieşire a copiilor la/de la cursuri, ne-a informat IPJ Suceava.
La nivelul întregului judeţ au fost oprite în trafic peste 400 de vehicule care transportau copii. S-a constatat că foarte puţini conducători auto şi-au informat copiii sau pasagerii cu privire la obligativitatea portului centurii de siguranţă.
„Având în vedere că modificările legislative vor intra în vigoare abia începând cu data de 15.02.2015, poliţiştii nu au aplicat sancţiuni contravenţionale dar le-au distribuit participanţilor la trafic materiale de informare cu privire modificările legislative şi sancţiunile de care sunt pasibili dacă nu respectă normele legale. în zona centrelor comerciale, precum şi în zonele de agrement.
Astfel, neasigurarea că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate şi nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă se sancţionează cu 4 – 5 puncte – amendă şi 3 puncte de penalizare”, explică IPJ Suceava.

Prin acţiunile organizate, poliţiştii urmăresc mediatizarea modificărilor legislative dar şi responsabilizarea conducătorilor de vehicule în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI