Centrul municipiului Fălticeni este închis până luni. Târgul Mărului aduce bunătăți, folclor și restricții de traficActualitate

Centrul municipiului Fălticeni este închis până luni. Târgul Mărului aduce bunătăți, folclor și restricții de trafic

       Accesări: 3794

Au început pregătirile pentru Târgul Mărului. Cel mai important eveniment al toamnei se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni la Fălticeni. Expozanții își montează standurile în centrul orașului, zonă care va fi închisă până luni.

Pentru că Piața „Nada Florilor” este în reablitare capitală, producătorii de la Târgul Mărului vor expune marfa pe stradă. Un tronson de pe Bulevardul Revoluției și un sector de pe strada Republicii sunt închise traficului rutier.

Circulația este deviată spre străzile 13 Decembrie, spre varianta de trafic greu, pe strada Dogari, și pe Nicolae Beldiceanu spre Piața Agroalimentară.

Cu toate că intrările în centru sunt blocate, un culoar de acces a fost lăsat liber, în caz de urgență, pentru echipajele de la Ambulanță, Pompieri, Poliție și Jandarmi.

Trafic îngreunat

Accesul spre centru este închis pe Bulevardul Revoluției dinspre Bulevardul 2 Grăniceri (de la Biserica Sfântul Ilie spre Complexul Nada Florilor), pe Strada Republicii (de la Catedrală spre ANAF), și de la intersecția Bulevardului Revoluției cu Sucevei (zona Judecătoriei spre Ceasul Global)

Începând cu ora 17, după ce echipajele de poliție au închis zona centrală, pentru a permite producătorilor să instaleze standurile, s-au format cozi pe strada Sucevei.

S-a circulat bară la bară până pe strada Dogari (varianta de trafic greu). Șoferii care trec prin zona centrală trebuie să se înarmeze cu răbdare și calm în următoarele două zile.

Polițiștii recomandă folosirea unei rute alternative pentru evitarea ambuteiajelor, șoferii care vin dinspre Suceava pot ieși spre Roman pe traseul, Nicolae Bălcescu – Mihai Eminescu și Buciumeni, iar cei care vin dinspre Roman pot evita zona centrală pe ruta Bulevardul 2 Grăniceri, strada Nicolae Beldiceanu, strada Mihai Eminescu – strada Nicolae Bălcescu sau mai simplu, de pe strada Buciumeni, pe spre străzile Mihai Eminescu și Nicolae Bălcescu.

Sărbătoarea mărului

Evenimentul de la Fălticeni se va desfășura sâmbătă și duminică, 19 și 20 octombrie.

Zeci de producători de mere din Fălticeni și zona Fălticeni vor fi prezenți la Târgul Mărului. Alături de aceștia expun și firmele locale ce fac parte din Asociația „Produs în Bucovina”.

Producătorii de carne și preparate din carne, de lactate și brânzeturi, produse de panificație și patiserie își vor etala produsele la târgul de mere.

La expoziția cu vânzare se vor regăsi produse apicole, legumicole, sucuri de fructe, dar și material săditor.

Regal Folcloric și un Festival al Fanfarelor

Târgul Mărului este și sărbătoarea folclorului românesc. Pe lângă bunătăți, evenimentul aduce o suită de reprezentații reunite într-un spectacol muzical ce se va desfășura timp de două zile.

Programul folcloric va fi deschis de Festivalul Fanfarelor și parada acestor formații pe aleea pietonală din centru.

Pe scenă vor evolua formații locale, tinere talente din Fălticeni și zona Fălticeni.

Printre invitați se numără Ansamblul sătesc „Megieșii” din Cornu Luncii, Ansamblul „Floare de mălin” din Mălini, Grupul „Dorul Șomuzului” din Hârtop, Ansamblul Folcloric „Străjerii” din Dolhești, Formația de dansuri „Cetinița” din Boroaia, Ansamblul „Florile Bucovinei” din Rădăuți, Ansamblul „Piatra Străjii” din Pojorâta.

Din Fălticeni participă grupurile „Balada”, „Dorulețul”, „Stejărelul” și „Moldava”.

În cadrul spectacolului vor susține recitaluri interpreții Constantin Bahrin, Ciprian și Doina Petroae, Florentina Moldovan și Grațiela Bălan.

Programul artistic muzical este realizat în parteneriat cu Asociația Culturală „Vatra Satului” și Centru Cultural Bucovina.

Târgul Mărului este organizat de Primăria Municipiului Fălticeni, Asociația Pomicultorilor Fălticeni, Cooperativa Agricolă „Livezile”, Asociația „Produs în Bucovina”, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Suceava.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI