Centrul Medical de Permanență din comuna Fântâna Mare prinde contur. Grad de finalizare de peste 60%Actualitate

Centrul Medical de Permanență din comuna Fântâna Mare prinde contur. Grad de finalizare de peste 60%

       Accesări: 1439

Investiții în sănătate pentru mediul rural. Există sate românești unde se construiesc noi obiective pentru îmbunătățirea sistemului medical de la țară. Dacă la Rădășeni și Horodniceni sunt plănuite dispensare moderne, iar la Boroaia va fi extins și modernizată clădirea dispensarului uman, în comuna Fântâna Mare prinde contur primul Centru Medical de Permanență.

Lucrările se derulează într-un ritm foarte bun, investiția urmând să fie finalizată cu un an mai devreme de termenul stabilit în contract.

Clădirea este finalizată în proporție de 65%.

Șantierul a fost deschis în septembrie 2018, la scurt timp după ce s-a dat ordinul de începere al lucrărilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori
Centrul Medical de Permanență din comuna Fântâna Mare

Primarul Vasile Mucilenița se declară mulțumit de calitatea și ritmul de lucru. El a subliniat că seriozitatea firmei de construcții ALDADE se reflectă sub toate aspectele și că își dorește ca unitatea sanitară să fie funcțională chiar mai devreme decât s-a plănuit inițial.

„Centrul Medical de Permanență va fi finalizat cu un an mai devreme. Pe la începutul toamnei, clădirea va fi gata.”, explică edilul comunei Fântâna Mare. „Sunt foarte mulțumit de calitatea lucrările și de modul cum se desfășoară activitățile în șantier. Eu cred că în anul 2020 sau poate chiar mai devreme să inaugurăm acest centru modern și foarte util cetățenilor din comună, dar și localităților învecinate”.

Vasile Mucilența – Primarul comunei Fântâna Mare

Investiția pentru construirea Centrului Medical de Permanență este cifrată la 2.200.000 lei, la care se adaugă 470.000 de lei pentru dotările cu aparatură medicală.

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, este o noutate pentru zona Fălticeni unde, unde regăsesc trei centre medicale, cel de la Vadu Moldovei, care aparține de spitalul municipal, cel de la Mălini, centru medical-social susținut financiar de Primăria Mălini, și cel de la Dolhasca, ridicat prin truda unui preot, centru social-creștin-medical ce aparține Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Centru medical de permanență va funcționa în același regim ca un CPU (Centru Primiri Urgențe) sau UPU (Unitate Primiri Urgențe).

Aici vor fi primite urgențele din zona arondată, care constituie cazuri medicale ușoare, cele grave urmând să fie direcționate către Spitalul Municipal Fălticeni.

Personalul va fi format la început din cinci medici care, prin rotație, vor asigura gărzile zilnice.

Centrul Medical de Permanență de la Fântâna Mare va funcționa 24 de ore din 24, de luni până duminică.

Unitatea va fi dotată cu ecograf color Doppler 4D, masă de ginecologie, cardiograf, instrumentar și aparatură specifică medicinei de urgență.

Centrul va avea echipamente pentru sterilizarea ustensilelor și o cameră pentru depozitarea medicamentelor.

La parterul clădirii vor funcționa două cabinete medicale cu spații generoase pentru consultația pacienților, iar la etaj un cabinet de stomatologie cu dotări moderne.

ȘTIRI