Centrul de transfuzie sanguină Suceava a beneficiat de modernizări prin proiectul “O şansă la viaţă”Sănătate

Centrul de transfuzie sanguină Suceava a beneficiat de modernizări prin proiectul “O şansă la viaţă”

       Accesări: 65

centrul de transfuziiFundaţia Vodafone România a investit 348.530 Euro în renovarea şi crearea unui mediu propice actului medical în opt importante centre de transfuzie sanguină din România, care deservesc o treime din totalul donatorilor din ţară.

Prin intermediul proiectului “O şansă pentru viaţă” a fost renovată o suprafaţă totală de 15.145 metri pătraţi, în centrele de transfuzii sanguine din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu. Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile condiţii din cele opt centre renovate.

„De la startul programului O şansă pentru viaţă, am organizat sute de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, în sediile companiilor şi instituţiilor. Am observat astfel, pe parcurs, o nevoie reală de a crea un mediu propice actului medical în centrele de transfuzii care primesc cei mai mulţi donatori, în fiecare an, şi am decis să oferim, atât donatorilor, cât şi cadrelor medicale, condiţii pe măsura importanţei acţiunilor lor şi să le stăm alături în efortul de a salva vieţi omeneşti”, a declarat Angela Găleta, Director, Fundaţia Vodafone România.

În cadrul proiectului de renovare, pe lângă reabilitarea spaţiilor, au fost achiziţionate şi 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer condiţionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, două hemomixere, şase frigidere şi congelatoare pentru stocarea sângelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou.

Imprumutul Promotional de Sarbatori
SONY DSC

SONY DSC

La Centrul de transfuzie sanguină Suceava a renovată suprafaţa de 2.100 m.p. Au fost achiziţionate 4 scaune de recoltare şi 3 echipamente de laborator pentru prelucrarea sângelui.

“Sângele este lichidul vital utilizat zilnic în procesul medical, care nu poate fi sintetizat în laborator şi care nu poate fi stocat mai mult de 32 de zile. În şapte ani am convins mii de oameni să doneze în centrele de transfuzii pentru a asigura nevoia de sânge din spitalele româneşti. Suntem mândri că am reuşit să renovăm opt centre de transfuzii într-un an şi să oferim astfel donatorilor din şapte judeţe şi din Bucureşti spaţii propice derulării actului medical”, a declarat Anca Ştefan, Preşedinte, Asociaţia React.

În cei şapte ani de la startul programului “O şansă pentru viaţă”, Fundaţia Vodafone România a contribuit la salvarea a peste 200.000 de vieţi omeneşti.

ȘTIRI