Centenar Constantin Ciopraga la Colegiul Naţional “Nicu Gane” FălticeniCultură

Centenar Constantin Ciopraga la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni

       Accesări: 263

În  amfiteatrul Colegiului Național Nicu Gane, Fălticeni, s-a desfășurat, joi, 12 mai 2016, manifestarea culturală dedicată sărbătoririi a 100 de ani de la nașterea criticului și istoricului literar, poetului, memorialistului, profesorului universitar, scriitorului, membru de onoare al Academiei Române, care a fost Constantin Ciopraga.

Cu acest prilej, domnii profesori Mariana Artenie și Neculai Sturzu au susținut expuneri despre personalitatea și opera criticului literar, doamna profesoară Artenie evocând figura celui care i-a fost profesor, iar domnul profesor Sturzu vorbind despre Cărțile umanistului.

La activitate au participat profesorii colegiului, elevii interesați de personalitatea marelui om de cultură. O expoziție de carte Constantin Ciopraga a fost organizată în holul principal al liceului.

În semn de prețuire, sala în care Ciopraga a studiat în timpul cursurilor sale liceale (fostă sală de bibliotecă a școlii) se va numi Sala Academician Constantin Ciopraga.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„La Fălticeni, profesorul de română Dan Protopopescu, remarcându-mă, m-a aşezat, de acord cu directorul Liceului, într-o cameră a bibliotecii (după ce mă găzduise un an în propria-i familie). Singur printre cărţi, am stat acolo până la sfârşitul cursurilor liceale. A fost una din cele mei faste etape ale biografiei mele.”

Caietele Privitorului Tăcut

ȘTIRI