Cele mai moderne tehnici de tratament antiîmbătrânire și regenerare pentru ten sunt disponibile la Alma ClinicSănătate

Cele mai moderne tehnici de tratament antiîmbătrânire și regenerare pentru ten sunt disponibile la Alma Clinic

       Accesări: 1156

Trecerea anilor își lasă amprenta pe chipul fiecăruia dintre noi. Îmbătrânirea pielii este exprimată prin apariţia ridurilor, însă cu ajutorul unor tehnici moderne putem scăpa de acestea în mod eficient și fără dureri. Experiența doctorilor centrului de sănătate Alma Clinic și instrumentele de înaltă clasă medicală, utilizate în lupta cu îmbătrânirea pielii, ajută la înfrumusețarea tenului, oferindu-ne o imagine mai plăcută.

Tratamentele utilizate în prezent la clinica privată din Fălticeni sunt regăsite în marile centre medicale europene.

Paleta include tehnici precum peeling chimic, injectare de toxină botulinică, umplerea ridurilor cu acid hialuronic, terapia Vampir (plasma imbogatita cu trombocite), rejuvenare faciala laser Cutera.

Tehnică modernă de întinerire pentru piele

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Peelingul chimic se realizează prin aplicarea pe tegument a unei substanţe chimice cu scopul de a provoca o distrucţie limitată şi controlată a epidermului şi a straturilor superficiale ale dermului. Există trei tipuri de peeling: superficial, mediu şi profund, clasificare realizată în funcţie de nivelul lezării şi profunzimea penetrării la nivelul pielii.

Efectele sunt de diminuare a ridurilor fine, de uniformizare a aspectului pielii si luminozitate, indepartarea cicatricilor superficiale si a petelor pigemntare.

Metodă eficientă antirid

Toxina botulinica se utilizeaza pentru corectarea ridurilor de expresie (de la nivelul fruntii, ridurile dintre sprancene, de la coada ochilor, de pe gat).

Efectul devine vizibil dupa 2-4 zile de la efectuarea procedurii si este maxim dupa 7-10 zile. Rezultatele obtinute se mentin pentru o perioada de aproximativ 6 luni (cu variatii de la o persoana la alta. Efectul se mentine timp mai indelungat dupa urmatoarele sedinte.

De asemenea, in timp, datorita relaxarii indelungate produse de tratamentul cu toxina botulinica pe o zona, nu mai sunt necesare doze atat de mari ca la primele injectari. Injectarea cu toxina botulinica poate fi considerata astfel o metoda de prevenire a ridurilor.

Efecte vizibile cu acid hialuronic

Acidul Hialuronic ofera de departe efectul cel mai vizibil, cu rezultate imediate. Corectia ridurilor consta in injectarea acidului hialuronic sub forma de gel cu ajutorul unei canule sau a unui ac fin, cu scopul de umplere/diminuare a santurilor si ridurilor. Cele mai frecvente regiuni tratate sunt santurile nazo-labiale, buzele, ridurile din obraji legate de zambet, pometii, ridurile radiare din jurul buzelor care apar de regula la fumatori.

Revoluționarul tratament cu plasmă proprie

Tratamentul cu plasma proprie imbogatita cu trombocite (Platelet Rich Plasma – PRP), mai cunoscut sub denumirea de „Terapia vampir” este o metoda de imbunatatire a aspectului pielii care are la baza un principiu foarte simplu: utilizeaza capacitatea proprie de regenerare pe care o are sangele.

Este indicat pentru intinerirea si regenerarea tenului (piele uscata, obosita, lipsita de tonicitate), diminuarea ridurilor fine, refacerea fermitatii pielii decolteului, gatului, mainilor, imbunatatirea aspectului cicatricilor, tratamentul alopeciei (caderea parului).

Rezultate eficiente cu laser Cutera

Tratamentele cu laser Cutera tintesc eficient ridurile fine, porii mariti, textura inegala a pielii, eritemul difuz si cicatricile.

In functie de procedura se observa îmbunatatiri usoare dar consistente dupa fiecare tratament sau efecte imediate in cazul leziunilor vasculare mici.

De obicei, pacientii au mai mult de o modificare a aspectului pielii si necesita terapii combinate.

Factorii care conduc la apariția ridurilor

Factori individuali şi de mediu concură la accelerarea acestui proces natural. Rolul primordial este deţinut de factorul genetic.

Numeroși factorii de mediu conduc la apariția ridurilor, explică Elena Crihan, medic dermatolog la Alma Clinic. Expunerea la ultraviolete, poluarea, temperaturile ridicate, aerul uscat, curenţii de aer rece, dar şi regimul de viaţă, fumatul, diete deficitare, somnul insuficient au impact direct asupra procesului de îmbătrânire cutanată.

Studii recente demonstrează că pierderea elasticităţii pielii precede formarea ridurilor vizibile cu aproximativ 20 de ani.

Fiecare persoana are înscris în codul său genetic modalitatea de îmbătrânire cutanată, ca o amprentă a ridurilor, la fel de unică precum amprenta digitală. Modelul individual al ridurilor este dependent de structura osoasă care influenţează modul cum pielea se modelează în timpul mimicii.

La 30 de ani cele mai multe femei încep să prezinte riduri fine în repaus pe frunte, intersprâcenar şi periorbital.

Pe lângă riduri aspectul îmbătrânit al pielii este datorat şi pierderilor de volum. Aceasta apare ca o consecinţă a subţierii pielii, scăderea volumului grăsimii subcutanate şi atrofiei musculare.

Prevenirea apariţei ridurilor presupune evitarea factorilor acceleratori ai îmbătrânirii cutantate. Nu trebuie subestimată importanţa unei îngrijiri adecvate încă din tinereţe, dar o data instalate ridurile nu pot fi îndepartate doar prin îngrijire cosmetică.

ȘTIRI