Cele mai liniștite sărbători de iarnă din ultimii 5 aniNațional

Cele mai liniștite sărbători de iarnă din ultimii 5 ani

       Accesări: 71

Conform datelor operative analizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în noaptea de Revelion și în prima zi a anului 2016 nu au fost înregistrate evenimente deosebite, fiind menținut climatul de siguranță publică, cel mai ridicat din ultimii 5 ani.

Revelion fără incidente

La cele 144 de evenimente organizate în spațiul public, la care au participat peste 400.000 de persoane, nu au fost înregistrate incidente.

În ceea ce privește situațiile de urgență, în data de 1 ianuarie pompierii au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgență în peste 1.000 de cazuri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 Diminuare semnificativă a cazurilor de incidente cauzate de folosirea materialelor pirotehnice

În prima zi a noului an, conform evaluărilor unităților medicale a fost înregistrată o diminuare semnificativă a cazurilor de persoane care au necesitat internarea în urma utilizării articolelor pirotehnice.

În perioada premergătoare Anului Nou, structurile MAI au ridicat, în vederea confiscării, peste 115 tone de materiale pirotehnice cu potențial risc pentru cetățeni.

În luna decembrie nivelul de siguranță publică a crescut semnificativ

Din punct de vedere operativ, în domeniul ordinii publice s-a intervenit la peste 77.000 de evenimente, ceea ce înseamnă o medie de 2.400 de acțiuni zilnic.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 89 de milioane de lei și au fost constatate peste 16.500 de infracțiuni. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 6.5 milioane de lei.

În domeniul siguranței rutiere, au fost reținute peste 13.800 de permise de conducere pentru depășirea regimului de viteză, pentru consum de alcool, dar și pentru alte abateri grave care reprezentau un risc pentru participanții la trafic;

Măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului la frontieră

În aceste zile au fost dispuse măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, mai ales cele de pe granița de vest, care vor fi tranzitate de foarte mulți dintre românii veniți în țară de sărbători.

În luna decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetăţeni din țări ale Uniunii Europene. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitata de 2,9 milioane de persoane, se constata o creștere de 37%.

Ministrul afacerilor interne mulțumește celor aproape 40.000 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, medici și paramedici SMURD, care au muncit și în noaptea de Revelion și în toate aceste zile.

Efortul depus de fiecare dintre aceștia, în misiunile de ordine publică, în stradă, la manifestările publice din marile orașe, la frontierele României sau în misiunile de intervenție pentru ajutorarea populației a făcut ca aceste Sărbători de Iarnă să fie cele mai sigure și liniștite din ultimii ani.

ȘTIRI