Absolvenții SMSJ Fălticeni au fost avansați la gradul de sergent major. Șefa promoției este Flaviana MunteanuActualitate

Absolvenții SMSJ Fălticeni au fost avansați la gradul de sergent major. Șefa promoției este Flaviana Munteanu

       Accesări: 5720

Momente festive la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni.

În această dimineață a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent major celor 348 de absolvenții din promoţia noiembrie 2018 – septembrie 2019.

La festivitate au fost prezenți colonelul Grigore Ciaușescu, împuternicitul adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, prefectul Mirela Adomnicăi și primarul Cătălin Coman.

Ceremonia a debutat cu mesajul conducerii IGJR și a continuat cu alocuţiunea comandantului școlii, colonelul Postelnicu Ionel, și rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

După acest moment, s-a dat citire ordinelor, de acordare a gradului de sergent major promoţiei noiembrie 2018 – septembrie 2019, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

Trei tinere jandarmerițe au obținut cele mai bune rezultate în perioada studiilor.

Este vorba despre Flaviana Munteanu, desemnată șef de promoție (media de absolvire 9.95), Irina-Mădălina Oboroceanu și Magdalena Cocari.

Defilarea absolvenţilor a avut  în aplauzele asistenţei, pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

Premergător ceremoniei de absolvire, pe data de 17 septembrie,  în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc repartiția absolvenți lor la grupările mobile ale Jandarmeriei Române și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Repartizarea s-a făcut în funcţie de media generală de absolvire.

De luni, 23 septembrie 2019, noii subofițeri ai Jandarmeriei Române se vor prezenta la unităţile operative în care își vor desfășura activitatea.

Următorul concurs de admitere în școlile de subofițeri ale Jandarmeriei Române (Fălticeni și Drăgășani), este programat în perioada 10-23 ianuarie 2020.

Cererile de înscriere pentru această sesiune se depun la unitățile de recrutare până la data de 15 noiembrie 2019.

ȘTIRI