Rural

Ceața o grijă în plus pentru conducătorii auto la începutul toamnei

       Accesări: 47

ceataDiferenţele de temperatură dintre zi şi noapte au dus în ultimele zile la apariția ceții. Fenomenul face ca traficul rutier se desfăşoară cu dificultate. În dimineața zilei de luni, 14 septembrie, s-a circulat în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Suceava, dar şi din judeţele învecinate.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice, se arată într-un comunicat de presă a IPJ Suceava.

“Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. De asemenea, le recomandăm şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri pentru a se face vizibili în trafic. Totodată, se va proceda la verificarea sistemelor tehnice care asigură vizibilitatea (ştergătoare, lichid de parbriz, etc.). Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic. Pietonilor le recomandăm să nu utilizeze în nicio situaţie partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurarea şi prin locurile special amenajate.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI