Cea mai veche clădire din Fălticeni arată ca nouă: Lucrările de modernizare susținute financiar de Primărie s-au încheiatActualitate

Cea mai veche clădire din Fălticeni arată ca nouă: Lucrările de modernizare susținute financiar de Primărie s-au încheiat

       Accesări: 2579

Schimbare de decor înaintea începerii noului an școlar. Cea mai veche clădire din Fălticeni și-a împrospătat aspectul după o serie de lucrări de modernizare desfășurate în vară. Imobilul de pe strada Sucevei, în care funcționează mai multe clase ale Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”, este reabilitat în totalitate.

Din bugetul local, Primăria a alocat fondurile necesare proiectului.

Modernizarea și reabilitarea clădirii, ridicată în anul 1842, s-a desfășurat pe mai multe etape.

Ultima, cea care practic încheie lucrările, s-a desfășurat între 1 august și 3 septembrie 2016. Pentru că este o clădire istorică și de patrimoniu, lucrările exterioare au necesitat mai multe avize, inclusiv de la Direcția de Cultură, dar și un audit energetic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Numai pentru lucrările de refacere și izolare termică ale exteriorului s-au cheltuit 100.000 lei.

”Lucrările la corpul vechi al Școlii Alexandru Ioan Cuza sunt finalizate de câteva zile. Din punctul meu de vedere, imobilul arată foarte bine.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Acum clădirea este reabilitată în totalitate. Au fost câțiva ani în care am alocat sume de bani necesare pentru realizarea investițiilor. Iată că acum am reușit și am finalizat și aspectul exterior.”

Edilul municipiului Fălticeni a subliniat faptul că pe parcursul ultimilor 3-4 ani s-au realizat alte investiții importante pentru modernizarea clădirii.

Instalațiile termice și electrice au fost înlocuite cu unele noi. Sălile de clasă au fost modernizate integral, iar tâmplăria exterioară a fost schimbată, la fel și grupurile sanitare. Anul trecut acoperișul clădirii a fost reabilitat în totalitate.

Clădirea de peste 170 de ani vechime dispune și de o nouă centrală termică pe gaz pentru încălzirea claselor.

Primarul Coman spune că prin investițiile realizate, administrația locală a salvat de la ruinare și dărâmare un imobil care, pentru mult timp, a fost pe nedrept abandonat.

ȘTIRI