Cea mai nouă maternitate din țară s-a deschis la FălticeniActualitate

Cea mai nouă maternitate din țară s-a deschis la Fălticeni

       Accesări: 1106

Unitate medicală la standarde europene, cu dotări de ultimă oră și condiții hoteliere moderne. Așa se prezintă cea mai nouă maternitate din România, care s-a deschis astăzi la Fălticeni. Cele trei compartimente, Neonatologie, ATI, și Obstetrică-Ginecologie, funcționează în clădirea unei foste școli reamenajată integral cu fonduri de la bugetul local.

După ce mai bine de 40 de ani a funcționat într-o clădire veche, pe locul fostului Spital Elias, maternitatea s-a mutat în casa nouă.

Momentul a fost așteptat cu nerăbdare de cadrele medicale ale unității care beneficiază de condiții pe care mulți doctori visează să le aibă. Începând de astăzi, atât ei cât și viitoarele mămici, dar și bebelușii au condiții

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, și-a exprimat satisfacția în privința finalizării investiției și deschiderii unității medicale care corespunde tuturor cerințelor din domeniul sănătății

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„În sfârșit a venit și clipa aceasta fericită în care am putut deschide efectiv noua maternitate din Fălticeni. Ne bucurăm că putem pune la dispoziția pacientelor arondate servicii medicale de înaltă calitate.”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu. „Avem aparatură medicală modernă și condiții hoteliere bune și foarte.”

Prima pacientă sosită la noua maternitate este o tânără de 24 de ani din comuna Baia.

Ea s-a internat la două ore după deschiderea unității medicale. Mihaela Gogu s-a declarat încântată de condițiile hoteliere, apreciind totodată sprijinul și comunicarea cu personalul medical.

Pacienta muncește în Anglia și se pregătește să devină mamă, arătând că între dintre spitalul englez, unde a fost internată, și maternitatea din Fălticeni nu sunt diferențe în ceea ce privește condițiile oferite.

„Sunt prima pacientă, astăzi am venit. Pot să zic că sunt foarte încântată.”, ne-a declarat viitoarea mămică. „Eu locuiesc în Anglia de 4 ani, muncesc acolo și inevitabil m-am lovit de probleme de sănătate. Am stat în spital și în Anglia. Dar și aici, la Fălticeni, este foarte curat. Cadrele medicale sunt foarte cooperante, te ajută și îți dau sfaturi. Sunt încântată. Aici, este curat, igienic, poți să stai liniștit.”

Unul dintre cei mai apreciați doctori ai Maternității, palestinianul Usruf Wajdy și-a exprimat bucuria de a putea profesa într-un mediu excelent, care va crește calitatea actului medical.

Deschiderea unității este un moment mult așteptat de medicul palestinian care alături de colegii săi lucrează de astăzi în cea mai modernă maternitate din județul Suceava.

„Avem tot ce trebuie aici. Avem condiții și aparatură nouă. Ne bucurăm pentru situația asta.”, ne-a declarat medicul specialist Usruf Wajdy. „Avem mai mult chef de treabă. Colectivul abia, abia așteaptă să facem treabă. Prima zi de muncă a fost o zi bună și liniștită. Așteptăm internările.”

În noua maternitate, în care s-au investit 2 milioane de lei de la bugetul local, totul este nou. Saloanele dispun de paturi noi, mobilier nou, iar sălile de nașteri sau cele pentru tratament beneficiază de aparatură ultramodernă.

Termoizolația, tâmplâria modernă asigură un grad de confort termic superior. Pereții sunt acoperiți cu un material de PVC, la fel ca și pardoseala.

Saloanele au două până la șase paturi pentru paciente, încăperile fiind utilate cu frigider, televizor, mobilier, toalete și sisteme de avertizare rapidă a medicilor în caz de urgență.

Numărul mediu de nașteri, la Fălticeni, într-o lună este de 30 – 35 de copii. Odată cu modernizarea unității medicale este posibil ca numărul acestora să crească, datorită condițiilor pe care le oferă cea mai nouă maternitate țară.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI