Câteva mii de turiști aleg să schieze pe pârtia din MăliniActualitate

Câteva mii de turiști aleg să schieze pe pârtia din Mălini

Este de câțiva ani tot mai apreciată de turiști. Pârtia din Mălini îi atrage pe iubitorii de schi și sanie care vin în număr mare să practice sportul de iarnă favorit. Peisajul, aerul curat, pensiunile și ospitalitatea localnilor sunt tot atâtea motive care sporesc, în egală măsură, atractivitatea acestui loc.

Cei mai numeroși turiști sunt din județul Suceava. La sănuiș sau la schiat vin și turiști din județele Botoșani, Neamț și Iași.

Acum două săptămâni s-a redeschis pârtia, după ce autoritățile locale au lucrat câteva zile bune profitând de ninsorile căzute. Cu ajutorul tunurilor de zăpadă au fost amenajate suprafețele neconforme pentru schiat. Pe 13 ianuarie s-a deschis sezonul sporturilor de iarnă și la Mălini, iar turiștii nu s-au lăsat așteptați.

Cei mai mulți dintre aceștia vin la sfârșit de săptămână. Peste 2.000 de tineri, copii sau adulți aleg pârtia din Mălini pentru câteva ore de bună dispoziție.

”Suntem bucuroși că pârtia din Mălini îi atrage pe iubitorii sporturilor de iarnă.”, ne-a declarat Petru Nistor, primarul comunei Mălini. ”Luna aceasta am redeschis-o și ne declarăm mulțumiți de numărul celor care vin aici. Sunt condiții bune pentru schiat și sănuiș. Îi invităm pe toți cei care doresc să petreacă momente plăcute în natură.”

Pârtia dispune de teleschi și este deschisă de marți până duminică. Tarifele sunt neschimbate de câțiva ani, programul pentru public fiind între orele 12 și 22. În zilele de luni este închisă pentru reamenajare.

Turiștii plătesc 2 lei biletul de acces pentru copii și 3 lei pentru adulți. Culoarul pentru sporturile de iarnă, schi și sănuiș, are 750 de metri lungime, diferența de altitudine dintre platou și vârf, fiind de peste 100 de metri.

Pentru că sunt pensiuni renumite pentru ospitate, dar și pentru bunătățile gătite de bucătari, aici își fac simțită prezența și turiști din alte zone ale țării trec pragul comunei Mălini.

ȘTIRI