Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Fălticeni și-a serbat miercuri hramul de toamnăReligie

Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Fălticeni și-a serbat miercuri hramul de toamnă

       Accesări: 1005

Sărbătoare mare pentru ortodocșii pe stil vechi. Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Fălticeni și-a serbat miercuri hramul de toamnă. Ca în fiecare an la praznicul Înălțării Sfintei Cruci sute de credincioși pășesc în această zi importantă în sfântul lăcaș de pe strada Mihail Sadoveanu.

Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de credincioși veniți din parohiile Protopopiatului Fălticeni să aducă mulțumire și laudă bunului Dumnezeu.

Cu ocazia marii sărbători s-a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

Slujba a fost oficiată de PreaSfințiții Sofronie Suceveanul și Antonie Ploieșteanul. După ce marți seara au săvârșit Privegherea cu cântări și un ritual specific dedicat Sfintei Cruci, ieri au luat parte la cea mai importantă slujbă religioasă din Biserica Ortodoxă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Arhiereii au fost întâmpinați cu dragoste și căldură, creștinii oferind flori, în timp ce părintele paroh Sebastian Mogârzan i-a întâmpinat pe episcopii de Suceava și Ploiești așa cum cere rânduiala ortodoxă, cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce la intrarea în Biserică.

Liturghia Arhierească a urmat tipicul obișnuit cu toate momentele ei importante. Cu doar o zi înainte, marți, s-a săvârșit Privegherea, slujba de seară din preambulul marii sărbători, atunci când creștinii participă la slujba Litiei și sunt miruiți cu untdelemn sfințit.

Cânătările privegherii și ale slujbei au fost înfrumusețate de membrii Corului Mitropolitan „Schimbarea la Față”.

În cuvântul de învățătură P.S.Antonie a evocat momentele istorice care au precedat aflarea și Înălțarea Sfintei Cruci de către Patriarhul Macarie, dar și evenimentele care au succedat după aceasta, până la aducerea Lemnului de viață făcător în Constantinopol.

Părintele protoiereu Sebastian Mogârzan, parohul bisericii, a mulțumit episcopilor, preoților, psalților și creștinilor pentru rugăciunea publică și mărturisirea de credință sinceră prin prezența la Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea praznicală s-a încheiat cu agapa frățească.

ȘTIRI