Catedrala Mitropolitană de la Slătioara va fi sfințită duminică de un sobor de arhierei români și străiniActualitate

Catedrala Mitropolitană de la Slătioara va fi sfințită duminică de un sobor de arhierei români și străini

       Accesări: 4315

Eveniment religios la început de octombrie. Catedrala Mitropolitană de la Slătioara, comuna Râșca, localitatea unde se află sediul Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, va fi sfințită duminica aceasta. Credincioși din toată țara, dar și din străinătate, sunt așteptați să sosească în număr mare.

Evenimentul are loc la 25 ani de la începerea lucrărilor de construcție la sfântul lăcaș, construit din donațiile creștinilor de pretutindeni.

Slujba de târnosire va fi oficiată de Î.P.S. Mitropolit Vlasie, alături de un sobor de arhierei din țară și din străinătate.

La sfințire vor participa reprezentați ai Bisericilor Ortodoxe de Stil Vechi din Grecia, Rusia și America.

Slujba de sfințire a început sâmbătă după-amiaza, în cortul amenajat lângă catedrală.

Lucrările de construcție la edificiul religios au început în anul 1994 cu binecuvântarea Sfântului Sinod.

Amplasată în coasta unei păduri, lângă așezământul monahal ridicat în anul 1947 de Sfântul Ierarh Glicherie, clădirea impozantă poartă hramul „Pogorârea Sfântului Duh”. Călugării din obștea Mănăstirii Slătioara spun că pictura murală și arhitectura sunt deosebite, adevărate capodopere, așa cum se impun unei catedrale.

În pridvorul catedralei, Maica Domnului și sfinții Arhangheli sunt făuriți din câteva mii de bucăți colorate de ceramică. 

Cei 12 apostoli sunt reprezentați la exterior prin 12 elemente din marmură, așezate pe coloane unite între ele prin arcade.

Cu ocazia acestui eveniment, creștinii vor putea trece prin sfântul altar și vor primi târnoseala, pânză îmbibată în ceară de albine, oferită drept mărturie, după sfințirea (târnosirea) unei biserici.

Altarul catedralei va fi deschis timp de șapte zile pentru a permite cât mai multor persoane să se închine aici.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI