Catedrala Învierii din Fălticeni și-a serbat hramul: Slujbă arhierească oficiată de Î.P.S. Pimen SuceveanulReligie

Catedrala Învierii din Fălticeni și-a serbat hramul: Slujbă arhierească oficiată de Î.P.S. Pimen Suceveanul

       Accesări: 2347

Zi de praznic împărătesc, de hram și bucurie în Săptămâna Luminată. Pentru un lăcaș de cult din Fălticeni, cea mai mare sărbătoare ortodoxă este un prilej de dublă bucurie. Pusă sub ocrotirea Învierii Mântuitorului, catedrala din centrul municipiului și-a serbat luni hramul cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului.

Și în acest an, Î.P.S. Pimen a fost în mijlocul creștinilor parohiei păstorite de preotul Ioan Argatu.

Paraclisul s-a dovedit neîncăpător pentru cei care au venit să ia binecuvântare de la Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, întâmpinat cu bucurie și buchete de flori.

Ritualul liturgic s-a desfășurat după tipicul acestei perioade unice din an, când din altarele închinate Învierii Domnului se înalță rugăciuni și cântări deosebite.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sfânta Liturghie, mărturisire sau „pomenire“ a jertfei şi Învierii lui Hristos, iar, pe de altă parte, izvor de înnoire şi viaţă veşnică pentru cei care trăiesc în duhul liturgic al mărturisirii pascale, a fost oficiată împreună cu mai mulți preoți din Fălticeni și zona Fălticeni, iar la finalul acesteia au fost rostite cuvinte de învățătură.

Printe cei invitați la hramul Catedralei Învierii s-a numărat și primarul Cătălin Coman care a venit împreună cu soția acestuia și mezina familiei.

La predica din finalul slujbei, Î.P.S. Pimen Suceveanul a vorbit despre frumusețea vieții creștine, despre faptele bune săvârșite în diverse ocazii, credință și rolul mântuitor al Bisericii Ortodoxe.

Parohul Catedralei Învierii, preotul Ioan Argatu, a mulțumit Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților pentru prezență și împreună slujire, și și-a manifestat bucuria de a fi alături în rugăciune de frații preoți, de distinșii oaspeți și de iubiții credincioși. El și-a exprimat speranța că anul acesta va putea avea loc prima sfințire pentru lăcașul la care se trudește de ani buni.

După încheierea seriviciului religios, preotul Ioan Argatu i-a invitat pe Î.P.S. Pimen și preoții slujitori să vadă stadiul lucrărilor la noua catedrală, cea mai impunătoare clădire din municipiul Fălticeni.

ȘTIRI