Cătălin Costea părăsește PNL și își anunță oficial candidatura la Primăria Municipiului Fălticeni din partea UNPRAlegeri Locale

Cătălin Costea părăsește PNL și își anunță oficial candidatura la Primăria Municipiului Fălticeni din partea UNPR

       Accesări: 2679

Un fălticenean pleacă din organizația locală PNL. După doi ani petrecuți alături de liberali, managerul Cătălin Costea și-a ales un nou partid unde spune că poate și vrea să facă mai multe pentru oameni. Astăzi el și-a anunțat în mod oficial candidatura la Primăria Fălticeni din partea UNPR.

Cătălin Costea va intra în campania electorală alături de Gheorghe Aldea (ALDE), Cătălin Coman (PSD), Liviu Mihăilă (PNL) și Pavel Onea (MP).

Fălticeneanul în vârstă de 51 de ani a refuzat să vorbească despre motivele care l-au determinat să plece din PNL, în schimb și-a exprimat convingerea că planurile sale pentru orașul natal pot fi materializate odată cu intrarea în UNPR.

”Probabil unii fălticeneni mă vor asocia cu traseiștii politici. Eu am căutat tot timpul locul unde să pot spune lucrurilor pe nume, unde să-mi exprim liber ideile, să afirm ce vreau și ce doresc.”, ne-a declarat Cătălin Costea. ”Vreau să-mi aduc aportul meu din toate punctele de vedere fără să fiu manipulat, influențat, să pot spune că în urma mea a rămas ceva, mult, puțin, dar a rămas. Orice s-ar întâmpla rămân un fălticenean cu bune și rele, dar dedicat Falticeniului, orașul în care m-am născut și pe care îl iubesc.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Schimbările petrecute în luna februarie, când s-a anunțat noul candidat, par să fi produs ruptura între Cătălin Costea și PNL Fălticeni. El s-a abținut să facă vreo referire la perioada respectivă, când se căuta persoana care să ia locul economistului Gheorghe Aldea.

”Am fost unul din cei șapte liberali care și-au anunțat intenția de a candida la fotoliul de primar.”, afirmă Costea. ”Era posibilitatea de a fi ultimul candidat, dar cum există un ”dar”, și în politică, mi-am dat seama că nu am fost profilul de candidat cel mai bun pentru PNL, iar proiectul meu nu cred că ar fi fost cel care să mulțumească.”

El spune că înaintea plecării sale negociase cu mai multe partide, însă s-a oprit la UNPR deoarece militează pentru o administrație locală descentralizată, iar programul de guvernare locală i-a fost agreat si aprobat de pus în practică și dezvoltat.

Candidatul UNPR spune că acum pornește pe un nou drum cu gândul că votul fălticeneanului pentru Cătălin Costea va fi votul pentru o relație durabilă primar – cetățean, apropiată și corectă.

Întrebat de Cronica de Fălticeni, de ce candidează pentru Primărie, managerul Costea spune că poate se dea un suflu nou administrației locale asociind-o mai mult în parteneriate private.

”Pot crea locuri de muncă, pentru că vin din mediul privat ca manager și pot eficientiza, creând productivitate optimă în toate departamentele și serviciile din primărie.”, susține Cătălin Costea. ”Am forța morală de a spune că primarul este manager, primăria este firmă, Fălticeniul este investiția, iar beneficiarii profitului sunt cetățenii, nu interesele de grup sau personale.”

Candidatul UNPR la Primăria Fălticeni spune că cinci idei majore care stau la baza platformei de administrație locală: cetățenii sunt în centrul atenției noastre, apreciem ideile și avem curajul de a schimba, eficiența este întotdeauna în centrul atenției noastre, totul stă în mâinile noastre, ne pasă și investim în viitor.

Echipa care îl va susține pe Cătălin Costea este alcătuită din localnici de diferite profesii și vârste, economiști, profesori, juriști, farmaciști, întreprinzători care nu au mai facut politică sau au fost implicați politic la un nivel mic, persoane dornice să aducă o schimbare alături de candidatul UNPR la Primărie și programului elaborat împreuna pentru municipiu. Printre aceștia se află și câțiva foști membri ai PNL Fălticeni.

Managerul Costea preia organizația locală UNPR în calitate de președinte, organizație pe care a definit-o ”aproape inexistentă”.

Acesta mai spune că are puterea și convingerea că partidul căruia i s-a alăturat va avea ceva de spus la alegerile locale din iunie 2016.

candidat-catalin-costea-unpr-falticeni

ȘTIRI