Cătălin Coman și Cătălin Costea sunt favoriții electoratului în sondajul electronic lansat de cotidianul Cronica de FălticeniLocal

Cătălin Coman și Cătălin Costea sunt favoriții electoratului în sondajul electronic lansat de cotidianul Cronica de Fălticeni

       Accesări: 1414

Un vot pentru viitorul primar! Cotidianul Cronica de Fălticeni și-a propus să afle care este pulsul electoral înainte de alegerile locale pentru Primărie și Consiliul Local. Cu o săptămână înaintea campaniei electorale am lansat pe pagina ziarului un sondaj cu întrebarea: ”Cu cine votezi pe 5 iunie?”

Sistemul electronic le-a permis cititorilor să-și exprime opțiune o singură dată, votul putând fi aplicat de pe orice dispozitiv electronic, inclusiv de pe terminalele mobile.

Peste 1000 de internauți au participat la sondajul electronic care i-a pus față în față, cu electoratul local, pe cei șase candidați înscriși pe liste la funcția de primar al municipiului Fălticeni: Gheorghe Aldea (ALDE), Cătălin Coman (PSD), Cătălin Costea (UNPR), Liviu Mihăilă (PNL), Pavel Onea (PMP), Nicoleta Ungureanu (PSRO).

Cititorii cotidianului nostru au putut vota până ieri seară la ora 22. La închiderea urnei electronice s-au înregistrat 1082 de voturi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În sondaj s-au detașat clar doi candidați: Cătălin Coman (PSD) și Cătălin Costea (UNPR) care dețin împreună 94% din totalul voturilor aplicate pe platforma cotidianului Cronica de Fălticeni. Pe perioada votului electronic, Coman și Costea au alternat pe primul loc în sondaj.

Candidatul PSD ocupă primul loc în scrutinul electronic cu 55% din sufragii, în timp ce candidatul UNPR se află pe locul al doilea cu 39% din sufragii.

Cătălin Coman a primit 596 de voturi, iar Cătălin Costea are 424 voturi.

Clasamentul sondajului este completat de Gheorghe Aldea (ALDE) cu 23 de voturi (2%), Liviu Mihăilă (PNL) cu 22 voturi (2%), Nicoleta Ungureanu (PSRO) cu 10 voturi (1%) și Pavel Onea (PMP) cu 7 voturi (1%).

Alegerile locale pentru Primăria și Consiliul Local Fălticeni se vor desfășura pe 5 iunie 2016. La urne sunt așteptați peste 26.000 de cetățeni cu drept vot. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7 și 22.

rezultat-sondaj-electronic-cronica-de-fălticeni

ȘTIRI