Cătălin Coman schimbă astăzi prefixul: Primarul municipiului Fălticeni împlinește vârsta de 40 de aniLocal

Cătălin Coman schimbă astăzi prefixul: Primarul municipiului Fălticeni împlinește vârsta de 40 de ani

       Accesări: 2974

Bucurie, zâmbete și gânduri frumoase în familia celui care conduce destinele urbei de pe Șomuz. Astăzi este zi festivă în familia edilului Cătălin Coman. Sărbătoritul este chiar primarul cu două mandate al Fălticeniului, iar 9 august 2017 este o zi ceva mai specială.

Asta pentru că primarul Cătălin Coman schimbă prefixul.

Împlinește 40 de ani și se gândește că viața îi va oferi tot ce este mai bun și de acum încolo.

Mai în glumă, mai în serios, primarul de Fălticeni spune că regimul de viață cu program nenormat, drumurile la București, demersurile la ministere, proiectele pentru municipiu l-au convins că munca de primar nu este deloc ușoară.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru că este cea mai frumoasă zi din viața fiecăruia și Cătălin Coman își petrece ziua de naștere în Bulgaria, alături de familie și de câțiva prieteni apropiați. Cadourile oferite de cei dragi sunt suprizele zilei, însă până atunci numeroși prieteni, colegi de serviciu sau de partid au ținut să-i ureze tradiționalul „La mulți ani” pe contul personal de Facebook.

Cătălin Coman s-a născut pe 9 august 1977 la Câmpulung Muscel (județul Argeș). După numai o lună, părinții acestuia au început serviciul la Fălticeni unde au rămas să profeseze până la pensie.

Pasionat de sport, Cătălin Coman a călcat pe urmele părinților săi. După absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport din Bacău, el își începe cariera didactică la Colegiul „Vasile Lovinescu” după care va intra în colectivul profesoral al Colegiului Național „Nicu Gane”.

Și-a continuat studiile superioare cu două masterate iar în 2016 devine absolvent al Facultății de Științe Politice.

Încă de tânăr se înscrie în PSD și rămâne fidel doctrinei social-democrate și celui mai mare partid din România. Începe să cocheteze cu ideea de consilier local și ajunge pe listele electorale ca unul dintre cei mai tineri membri în deliberativul fălticenean.

Încrezător în propriile forțe și sprijinit puternic de Partidul Social Democrat, Cătălin Coman își lansează candidatura la Primăria Fălticeni la vârsta de 34 de ani, iar la scrutinul din 10 iunie 2012 câștigă alegerile. Două săptămâni mai târziu își începe mandatul de primar, iar pe 5 iunie 2016 câștigă al doilea mandat de primar, reușind să bifeze unul dintre cele mai mari scoruri electorale pe municipii la nivel de țară.

Însă până să ajungă edil al municipalității, profesorul Coman s-a aflat câțiva ani la conducerea Direcției Județene pentru Tineret și Sport (DJTS) Suceava unde și-a făcut „stagiatura” de manager de instituție publică.

Tânăr și ambițios, el avansează noi proiecte pentru Fălticeni sprijinind prin resurse financiare consistente educația, sănătatea și infrastructura rutieră, spații de joacă. Unul dintre proiectele cu care primarul Cătălin Coman se mândrește este cel al noii maternități, deschisă în vara acestui an în prezența ministrului Bodog. Însă cel mai amplu proiect de până acum rămâne Baza de agrement „Nada Florilor” care atrage numeroși turiști din județ și nu numai. Pe aceeași listă intră și finalizarea străzii Sucevei, un al proiect 100% al administrației Coman.

Cel mai important punct pe agenda de lucru rămâne, și în acest mandat, finalizarea noului spital, unde s-au reluat lucrările din luna iulie. În cinci ani de mandat, pe fondul demersurilor edilului Cătălin Coman s-au alocat 45 de milioane de lei.

În mandatul doi există deja două proiecte cu finanțare PNDL prin care vor fi reabilitate în totalitate mai multe străzi din Fălticeni și podul de la intrarea în municipiu.

Întrebat dacă s-a gândit că va fi vreodată primar cu două mandate, Cătălin Coman spune că atunci când s-a hotărât să candideze, în anul 2010, a fost sigur că, dacă face ceea ce și-a propus, va fi și la 40 ani.

„Am foarte multe planuri si gânduri bune pentru Fălticeni.”, afirmă șeful administrației locale. „Ținta mea este să avem multe proiecte finalizate pentru municipiu. În același timp îmi doresc să avem cât mai multi fălticeneni mândri de orașul nostru.”

Cătălin Coman este tatăl a două fete și soț al unui doctorițe de familie care profesează la țară.

De ziua sa de naștere își dorește cel mai mult să aibă sănătate pentru el și familia lui, răbdare și mai multă pentru familie iar pentru falticeneni un oraș frumos, în continuă dezvoltare și o viață mai bună.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI