Casele celor plecaţi la muncă în străinătate la cheremul hoţilorRural

Casele celor plecaţi la muncă în străinătate la cheremul hoţilor

       Accesări: 71

Mai multe furturi sau tentative de furt săvârşite prin efracţie au fost semnalate în ultima perioadă. Sunt vizate în general case nelocuite, ale căror proprietari sunt fie plecaţi în străinătate, fie nu utilizează în mod efectiv respectivele locuinţe. Locuinţele nu sunt asigurate cu sisteme eficiente iar în interior sunt depozitate bunuri care se constituie în adevărate tentaţii pentru hoţi.

În ultima zi a lunii martie, agenţii Postului de poliţie Boroaia au fost sesizaţi că în noaptea de 30/31 martie, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa aflată în construcţie, aparţinând unei localnice, ş au sustras mai multe bunuri.

Poliţiştii au stabilit faptul că, profitând de lipsa proprietarilor care sunt plecaţi de mai mult timp în străinătate, persoane necunoscute au forţat un geam lateral şi au pătruns în interior, de unde au sustras mai multe bunuri. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care imobilul  se află într-o zonă izolată şi nu locuinţi efectiv în casa respectivă sau sunteţi nevoit să faceţi deplasări dese şi pe perioade mai lungi de timp, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri de valoare, bijuterii sau sume de bani în astfel de locaţii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI