Casa unor bătrâni din Rădășeni distrusă de foc: Pompierii și sătenii au acționat împreună la stingerea incendiuluiActualitate

Casa unor bătrâni din Rădășeni distrusă de foc: Pompierii și sătenii au acționat împreună la stingerea incendiului

       Accesări: 70

pompieri-radaseni-focIeri a fost o zi de coșmar pentru doi bătrâni din localitatea vecină. Pompierii au fost anunțați la orele după-amiezii de declanșarea unui incendiu în satul Rădășeni. În jurul orei 17, casa lui Niculai U. ardea ca o torță.

Pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosire echipajelor, ardeau casa şi anexele, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie. Militarii au fost sprijiniți de aproximativ 50 de cetăţeni, cu mijloace de primă intervenţie.

Un echipaj al Ambulanței a acordat primul ajutor medical proprietarului şi soţiei acestuia, în vârstă de 80, respectiv 71 de ani, care au suferit atacuri de panică. Aceştia au fost monitorizaţi, dar au refuzat transportul la spital.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de aproape două ore.

Incendiul s-a propagat cu ușurință, imobilul și anexele fiind construite din lemn, iar acoperișul din șindrilă era tratat cu păcură.

Au ars acoperişul şi mansarda locuinţei, construite din lemn, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, anexele (adăpostul de animale şi două magazii) pe 100 de metri pătraţi, circa un metru cub lemn pentru construcţii, 500 kilograme de furaje şi alte bunuri. Flăcările puternice au degradat pereţii casei.

În incendiu au pierit animalele din gospodăria bătrânilor: 60 de păsări de curte şi iepuri.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:20, pompierii reușind să salveze a doua locuinţă a proprietarului şi alte două anexe, aflate la o distanţă de doar doi metri de focar.

Rețeaua electrică de joasă tensiune dintre două puncte de distribuţie, a fost și ea afectată, avaria fiind remediată de un echipaj E-On.

Potrivit reprezentanților ISU, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Rudy H.

ȘTIRI