Casa Regală anunță decesul Regelui MihaiNațional

Casa Regală anunță decesul Regelui Mihai

       Accesări: 279

Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția, a anunțat Secretariatul Regal.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor oficiale, în această seară, la ora 19.00, Custodele Coroanei române va face o decarație către țară, urmând ca în cursul zilei de miercuri, să fie făcut public programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor.

Începând de miercuri, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi transmise online pe pagina web familiaregala.ro, secțiunea mesaje.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale, precizează Secretariatul Regal.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI