CAS Suceava afirmă că asiguraţii trebuie să activeze şi să folosească cardul naţional de sănătateSănătate

CAS Suceava afirmă că asiguraţii trebuie să activeze şi să folosească cardul naţional de sănătate

       Accesări: 157

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, ne-a informat Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

„Facem un apel către asiguraţii care au primit cardul să îl activeze şi să îl utilizeze atunci când beneficiază de un serviciu medical, chiar dacă până la 1 mai 2015 nu este obligatoriu. Cardul nu trebuie să rămână niciodată la furnizor. De fiecare dată, asiguratul va valida serviciul şi îşi va lua cardul înapoi”, precizează Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.

Prin intermediul cardului se va face dovada calității de asigurat, iar serviciile medicale şi farmaceutice vor fi validate și decontate doar pe baza acestuia. Excepție fac serviciile medicale din pachetul minim, transportul sanitar, dispozitive medicale distribuite prin servicii poștale şi unele investigații medicale paraclinice-anatomie patologica.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), utilizarea cardului va permite transparentizarea şi eficientizarea modului în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate şi un control foarte bun al utilizării fondurilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI